Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Genişletilmiş Divan Toplantısı -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Bursada Yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyenlere bu mekanların tahsis edilmesinin sosyal devletin zaruri görev


BURSA (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Biz, yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci, memurlara namaz kılınacak mekanların tahsis edilmesinin sosyal devletin zaruri görevi olduğunu biliyoruz dedi.
     Gündoğdu, Bursada katıldığı Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Genişletilmiş Divan Toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağına karşı başlatılan imza kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını anımsattı.
     Birçok siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşunun imza kampanyasına destek verdiğini belirten Gündoğdu, Burada, önümüzde duran bir anayasayla yasaklanmış bir hüküm yok. Yasal bir yasak da yok. Sadece bir yönetmelik var diye konuştu.
     Gündoğdu, 15 Marttan itibaren bu yönetmeliği yok sayma ve sivil itaatsizlik eylemi uygulayacaklarını hükümete aktardıklarını dile getirerek, bu yönetmeliği yönetmeliği yok saymaya devam edeceklerini kaydetti.
     Kamuya ait alanlarda mescit bulundurulması gerektiğini de ifade eden Gündoğdu, Biz yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede devlet dairelerinde namaz kılmak isteyen veli, öğretmen, öğrenci, memurlara namaz kılınacak mekanların tahsis edilmesinin de sosyal devletin zaruri görevi olduğunu biliyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER