Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Ağaç: Yeni eğitim sistemi toplumun bütün fertlerini ilgilendirmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, yeni eğitim sisteminin toplumun bütün fertlerini ilgilendirdiğini söyledi.
     Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı ya da alacağı kararların toplum hayatında anında karşılık bulduğunu belirterek, kararda isabet edildiği takdirde toplumun memnuniyetinin arttığını, aksi durumda ise huzursuzluğun merkezi haline geldiğini ifade etti.
     Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim sisteminde başarılı başlangıç yapmasının en önemli belirtisinin, sistemi uygulamaya koyacak olan öğretmenlerin memnuniyet derecesi olduğunu savunan Ağaç, şunları kaydetti:
     Yeni eğitim sistemi toplumun bütün fertlerini ilgilendirmektedir. Belirsizliklerin ortadan kalkması, iç huzurun ve iş huzurunun yakalanması için kısa vadede bazı hususların ivedilikle yerine getirilmesi gerekmektedir. Eş durumu özründe, il emri uygulaması ve öğretmenlerin norm durumu başta olmak üzere, yeni eğitim sisteminin uygulamaya konulmasıyla yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi için adım atılmalıdır. Sınıf öğretmenlerinden norm fazlası olabilecek durumda olanların mağdur edilmemesi için norm fazlası olan öğretmenler eğitim bölgesi dışına çıkarılmamalıdır. Zorunlu hizmete tabi personelin öğretmen eşlerinin norm fazlası olması halinde bile özür grubu ataması yapılmalıdır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuncay Bekar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER