Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi İl Divan Toplantısı -Genel Basın Yayın Sekreteri Yalçın: -Kalkınan Türkiyenin adalet mağduru öğretmenlerine, hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz


KÜTAHYA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, öğretmenlere ek ödeme verilmesini istediklerini bildirdi.
     Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şubenin İl Divan Toplantısı, Kütahya Öğretmenevinde yapıldı.
     Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, öğretmene değer vermeyen, onların saygınlığını zedeleyen ülkelerin her zaman kaybettiğini savundu.
     Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarının yükseltilmesinde en önemli görevin, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) düştüğüne dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:
     Eğitim çalışanlarının yetkili sendikası olarak, kalkınan Türkiyenin adalet mağduru öğretmenlerine, hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz. Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verilmeyişi, teknik hizmetler, genel idare ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının atama ve yer değiştirme işlemlerindeki belirsizlik, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine ilişkin değişiklik, Unvan Değişikliği Sınavının hala yapılmamış olması gibi çözüm bekleyen sorunlar hasır altı edilmemeli ve bir an önce gereken adımlar atılmalıdır.
     Yeni eğitim sisteminin fırsatçılar tarafından tartışılmaması, sendikal gevezeliklere imkan verilmemesi için MEB ve siyasi iradeye büyük görev düşmektedir. Eğitimde tarihi değişiklik olan yeni eğitim sistemine ilişkin reformun amacına ulaşması için ikili öğretim yapan eğitim kurumu kalmaması, sınıf mevcutlarının 24-30 aralığına indirilmesi, 120 bini aşan öğretmen ihtiyacının bir an önce karşılanması, eğitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterlerle toplumsal hassasiyetler esas alınarak karma eğitim mecburiyeti başta olmak üzere 28 Şubat sürecinin bütün yasak ve dayatmalarının kaldırılması gerekmektedir.
     Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan da 2012-2013 eğitim öğretim yılının 4+4+4 eğitim sistemiyle başladığını, kamuoyunda bu yeni eğitim sistemine yönelik birçok ideolojik saldırı yapılmış olmasına rağmen çok ciddi sorunlar yaşanmadığını belirtti.
    
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER