Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Eğitim, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. En büyük savaşımız cehaletle yaptığımız savaştır


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Eğitim, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. En büyük savaşımız cehaletle yaptığımız savaştır dedi.
     Bakan Fatma Şahin, İstanbulda yaşayan Gaziantepliler tarafından yaptırılan İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesinin açılışına katıldı.
     Bakan Şahin, açılıştaki konuşmasında AK Parti olarak 10 yıldan bu yana iktidarda olduklarını, kendisinin de 10 yıldır milletvekili, bir yıldan beri de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğunu anımsatarak önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu söyledi.
     Açılan her okulu, kapanan bir hapishane olarak nitelendiren Şahin, şöyle konuştu:
     O yüzden cehaletle savaşta, Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir anlayışında bir tarihimiz var. Bizi biz yapan değerlere bakıyoruz, Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen bir medeniyetten geliyoruz. İlim Çinde de olsa alınız diyen bir medeniyetten geliyoruz. O yüzden sevgili öğrencilerimizden çok şey bekliyoruz. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilmek için onlara güveniyoruz. Eğitim, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatıdır. Artık savaşlar topla tüfekle olmuyor. En büyük savaşımız cehaletle yaptığımız savaştır. Çözüm işte okullardır.
     Şahin, en büyük sermayelerinin beşeri sermaye olduğuna dikkati çekerek, Petrolümüz yok, doğal gazımız yok, madenimiz yok. Yeni yüzyıl beşeri sermayenin en iyi yetiştirenlerin olacak. Bilgi ve teknoloji çağında en büyük sermayemiz beşeri sermaye. En büyük vizyonumuz, bu genç nüfusun eğitimli bir şekilde hayatın içine girmesi diye konuştu.
     Gaziantepe 10 yıldan beri yapılan eğitim yatırımlarına değinen Şahin, 10 yılda çok sayıda okulun eğitim ve öğretime kazandırıldığını kaydetti.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata da marka kent Gaziantepin, eğitimde geri kaldığını, son yıllarda gerçekleştirilen sınavlarda hep geride olduğunu gördüklerini belirtti. Bunun çeşitli sebepleri olabileceğini dile getiren Ata, Hedefimiz eğitimde de ilimizi hak ettiği yere getirmek, bunun için çalışıyoruz dedi.
     İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesinin yapımına katkı sağlayan İnal Aydın da okulu İstanbulda yaşayan Gazianteplilerin desteğiyle yaptırdıklarını aktardı. Aydın, okulun yapımında kendilerine iş adamı Ahmet Ziylan ve Güner Arıcıoğlunun da maddi destek verdiğini ifade etti.
     Bakan Şahin, konuşmaların ardından okulun yapımına destek verenlere teşekkür belgesi verdi, okulun açılışının ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
     Fatma Şahin daha sonra Mehmet Nurettin Horoz Lojistik ve Endüstri Meslek Lisesinin açılışını yaptı, okulun yapımını üstlenen iş adamı Nurettin Horoza teşekkür belgesi verdi ve okulu gezdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER