Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer: İnsanların inancının gereklerini yerine getirebilme hakkı ile küpe takma, saç uzatma aynı kefede değerlendirilemez


BİLECİK (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, İnsanların inancının gereklerini yerine getirebilme hakkı ile küpe takma, saç uzatma aynı kefede değerlendirilemez dedi.
     Özer, Fen Lisesi Konferans Salonunda Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi olağanüstü genel kurul toplantısındaki konuşmasında hak ve özgürlüklerin mücadelesini veren bir sendika olduklarını belirtti.
     İnsanların inancının gereklerini yerine getirebilme hakkı ile küpe takma, saç uzatmanın aynı kefede değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Özer, hak ile özgürlük kavramlarının aynı şey olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Özgürlüklerde pazarlık olabilir ama haklarda asla pazarlık olmaz. En temel insan hakkı olan inanç hürriyetinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. İmam Hatip, lise ve ortaokullarında çözülen başörtüsü yasağı konusu diğer lise ve orta okullarda sadece Kuran-ı Kerim dersinde örtülmesine müsaade edilmesine tahammül edilemez. Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiyede eğitim, özgürlük eşitlik gibi temel konuların en büyük savunucusuyuz.
     Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ahmet Selöz de Eğitim-Bir-Senin kurulduğundan bugüne kadar sorunun bir parçası değil, çözümün adresi olduklarını söyledi.
     Selöz, sendika üyelerinin desteğiyle oluşan yönetim kurulu sayesinde Bilecikte en çok üyeye sahip, dinamik sivil toplum örgütü olarak seslerinin daha gür çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.
     Tek listeyle girilen seçimlerde Ahmet Selöz, tekrar başkanlığa seçildi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER