Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bilgin: İnsan hak ve özgürlüklerinin vesayet izleri kaldırılmalı, zorla vatandaşının başını açan devletten, vatandaşının baş tacı eden devlete geçilmelidir


DENİZLİ (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, İnsan hak ve özgürlüklerinin vesayet izleri kaldırılmalı, zorla vatandaşının başını açan devletten, vatandaşının baş tacı eden devlete geçilmelidir dedi.
     Bilgin, Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi tarafından 80. Yıl Öğretmenevinde düzenlenen il divan toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyede devletin yarım asra yakındır halkın inançları ile kavgalı olduğunu savundu.
     İnanç özgürlüğünü kısıtlayan despotik yaptırımlarla, yıllardır toplum mühendisliği yapılmaya çalışıldığını söyleyen Bilgin, şöyle konuştu:
     Üniversite kapılarında yaşanan dramlar, ikna odalarında yapılan imha süreçleri, kamuda disiplin süreçlerini işletip işine son verilenler dahil, yapılan baskı ve dayatmalar sadece ve sadece devletle milletin arasını açmıştır. Milletine yabancı devlet ve devletine küskün millet oluşmuştur. Türkiye gelinen nokta itibariyle bugün darbeler ve darbecilerle yüzleşmektedir. Demokrasi üzerindeki vesayet gölgesi her geçen gün kalkmakta ve devlet-millet bütünleşmesi gerçekleşmektedir. Bugün üniversite kapılarındaki dramı, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasını, Kuran kurslarına yaş sınırlamasını, milli güvenlik dersi marifetiyle eğitimcilerin fişlenmesini, katsayı zulmünü, öğrencilere tek tip kıyafet dayatmasını, öğretmen adaylarına stajı zindan eden yaptırımları konuşmuyoruz. Bunlar önemli ve atılması gereken adımlardı. Bu adımlara bir yenisi daha eklenmelidir. Devlet zorla vatandaşının başını açtırmak için vatandaşından vergi almamaktadır. Vatandaş devlet bana zulmetsin diye devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. İnsan hak ve özgürlüklerinin vesayet izleri kaldırılmalı, zorla vatandaşının başını açan devletten, vatandaşının baş tacı eden devlete geçilmelidir.
     Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü taleplerinde kararlı olduklarını ifade eden Bilgin, Kararlılığımızı ortaya koymak için ocak ayı içinde 10 milyon imza toplayıp Başbakanlığa irade beyanında bulunacak ve imzaları hükümete sunacağız dedi.
     Bilgin, kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde de düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydederek, Şartları tutanlara yönelik adil, şeffaf, sınav esaslı bir seçme yöntemine geçilmelidir. Görevde yükselme yönetmeliği sınav esaslı olacak şekilde değişmelidir. Geçici görevlendirme geçici çözümler getirmekte ama kalıcı sorunlar ortaya koymaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER