Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği -Hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu tarafından yaptırılan 12 derslikli ortaokul törenle açıldı


ISPARTA (A.A) - Hayırsever iş adamı Ferhat Uzunlulu tarafından yaptırılan 12 derslikli ortaokul, törenle açıldı.
     Halife Sultan Mahallesindeki Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesine yaptırılan 12 derslikli Ferhat Uzunlulu Ortaokulunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ile iş adamı Ferhat Uzunlulu ve ailesi katıldı.
     Oğuz, törende yaptığı konuşmada, bir işin başı ve sonunun sevgi olması halinde güzel eserlerin ortaya çıktığını söyledi.
     Niyetin hayır olması halinde akıbetin de hayır olacağına dikkati çeken Oğuz, İşte çok değerli hayırsever iş adamımız Ferhat Bey, bu düsturla yola çıkarak ilimize yeni bir eğitim yuvası kazandırdı. Devletim adına, Ispartalılar adına ve burada eğitim görecek olan çocuklarımız adına kendisine ve ailesine şükranlarımı sunuyorum. Cenabı Allah Ferhat beye bol kazanç versin, biz de onun kapısını yine çalalımdedi.
     İş adamı Ferhat Uzunlulu da kendisinin sürekli yeni şeyler öğrenme telaşında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     İşte bu öğrenme aşkını yeni nesil gençlerimize de aşılamak adına bir şeyler yapmak istedim. Okullar eğitim ve öğrenim yeridir, ilim irfan yuvasıdır. Ülkeler okullarının çokluğuyla ve iyi yetiştirilmiş gençliğiyle daha güçlü olur ve büyür. Hayallerimi hep büyük ve geniş tuttum. Okul yaptırmak en büyük hayallerimden biriydi. Allah izin verdi, Valimiz önder oldu, yol gösterdi. Allaha şükürler olsun ki bu sayede, bu ilim ve irfan yuvasını ortaya çıkartabildik.
     Konuşmaların ardından Vali Oğuz, Ferhat Uzunluluya plaket verdi. Vali Oğuz ve beraberindekiler daha sonra okulun açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER