Ekonomi Bakanı Çağlayan, Sakaryada:

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Sakaryada: -(Otomotiv Test Merkezi) Böyle bir test merkezini yaptığınız zaman Türkiyede ilk olursunuz, sektörün merkezi haline gelir


SAKARYA (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Otomotiv Test Merkezi çalışmalarına ilişkin, Böyle bir test merkezini yaptığınız zaman Türkiyede ilk olursunuz, sektörün merkezi haline gelir dedi.
     Türk Traktör Fabrikasının temel atma törenine katılan Çağlayan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını (SATSO) ziyaret etti.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyarette Otomotiv Test Merkezinin Sakaryada kurulması için yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
     Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede test merkezini oluşturacak altyapının bulunduğunu söyledi.
     Sektörümüz bunu gidip yurt dışında ciddi paralarla yaptırıyor diyen Çağlayan, Teşvik Sistemi ile benzeri yatırımları 5. bölge destek kapsamına aldıklarını anlattı.
     Çağlayan, şunları dile getirdi:
     Bu çalışmayı önemsiyoruz. Bu konuda şu ili tercih edin diyemem çünkü bulunduğum konum itibarıyla bunu söyleyemem. Her ne kadar hisli davransam da böyle bir şey olamaz ama bu konuda sizin yapacağınız çalışma, ümit ediyorum, böyle bir test merkezini yaptığınız zaman Türkiyede ilk olursunuz. Sektörün merkezi haline gelir. Adeta kılavuzluk görevi görür. Bu, ardından yeni sektörleri de getirebilir.
     Çağlayan, test merkezinin Sakaryaya yakışacağını sözlerine ekledi.
     Çağlayan, ziyaretin ardından Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan, Sakaryada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER