Ekonomi Bakanı Çağlayan Erdemlide:

Ekonomi Bakanı Çağlayan Erdemlide: -(Eğitim sistemindeki değişiklik) Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletin üzerindeki vesayetleri kaldıran bu yasa, hepimize hayırlı olsun -Bugün ABDdeki çocukların ellerinde nasıl imkanlar


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eğitim sistemindeki değişiklikle ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletin üzerindeki vesayetleri kaldıran bu yasa, hepimize hayırlı olsun dedi.
     Çağlayan, Erdemli ilçesinde yapımı tamamlanan Özel Erdemli Yıldırımhan İbrahim Gül İlköğretim Okulunun açılışında yaptığı konuşmada, görevde bulundukları süre içerisinde Türkiyede önemli başarılara imza attıklarını belirterek, Türkiyenin artık kabına sığmadığını söyledi.
     Her alanda olduğu gibi eğitim sisteminde de yeni düzenlemelere gittiklerini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
     Eğitim sisteminde adeta bir devrim yapıldı. Bu 4+4+4dü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletin üzerindeki vesayetleri kaldıran bu yasa, hepimize hayırlı olsun. Artık Kuran-ı ve peygamberimiz Hz. Muhammetin hayatını öğrenmek isteyenler, gidip okullarında bunları öğrenebilecekler. Türkiyenin daha çok okula ihtiyacı var. Teşvik sistemini hazırlarken bunu göz önünde bulundurduk. İlk, orta ve lisede okul yaptırmak isteyenlere, teşvik belgesi verilecek. Yani okul yaptırmak isteyenler, şirketlerinden elde ettikleri gelirlerin yüzde 40ını vergi olarak vermeyip, okul yaptıracak. Bununla yetinmeyeceğiz. Okul yaptırırken kredi çekmek isteyenlerin ödeyeceği faiz oranının önemli bir bölümünü de, bakanlığım üstlenecek. Zaten yer tesisi konusunda hükümetimizin yaptıklarını herkes iyi biliyor. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bu noktada hizmette emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
     Bakan Çağlayan, eğitim hayatı boyunca yaşadığı zorluklara da değinerek, şöyle devam etti:
     Ben de bu ülkede zor imkanlarla okumuş biriyim. Hayatımın hiçbir döneminde yeni bir kitap yüzü görmedim. Allah babama rahmet eylesin, memurdu. 7 nüfuslu bir aileydik. Ya ağabey, ablalarımdan kitap isterdim ya da ikinci el kitap satın alırdık. Çok şükür şimdi öyle bir devlet var ki, aileler artık bizim yaşadığınız sıkıntıları yaşamıyor. Devlet artık okul başlamadan kitapları çocuklarımızın sıralarına koyuyor. Ama Türkiyemize bu da yakışmaz. Minicik yavrularımızın sırtında o defterleri kitapları nasıl taşıtırız. Başbakanımız sayesinde artık çocuklarımız, ellerindeki tablet bilgisayarlarla okullarına gidecek. Bugün ABDdeki çocukların ellerinde nasıl imkanlar varsa, bizim çocuklarımızın ellerinde de onlar olmalı. Çünkü çocuklarımız bizim yarınlarımız ve geleceğimizdir.
     Bakan Çağlayan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, MHP Mersin Milletvekili Ali Özün de katıldığı açılıştaki konuşmasının ardından, okulun yapımında emeği geçenlere plaket verdi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan Erdemlide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER