Ekonomi Bakanı Çağlayan Konyada:

Ekonomi Bakanı Çağlayan Konyada: -Ben belediye başkanlığı adaylığını bugüne kadar hiç düşünmedim. Mersin ile ilgili de belediye başkanlığı adaylığını hiç düşünmüyorum. Öyle bir düşüncem yok


KONYA (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ben belediye başkanlığı adaylığını bugüne kadar hiç düşünmedim. Mersin ile ilgili de belediye başkanlığı adaylığını hiç düşünmüyorum. Öyle bir düşüncem yok dedi.
     Çağlayan, alışveriş merkezinin açılışının ardından bir gazetecinin önümüzdeki dönemde Mersinden belediye başkan adayı olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, şu anda Mersin milletvekili ve Ekonomi Bakanı olduğunu söyledi.
     Bakan olarak yapacağı çok işinin olduğunu belirten Çağlayan, şunları kaydetti:
     2023 için 500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Ama bu demek değil ki 2023e kadar bakanlık görevinde kalacağım. Tabii ki bu, Sayın Başbakanın takdirine bağlı. Ama ben daha önce de Ankara Sanayi Odası Başkanı iken, Sanayi ve Ticaret Bakanı iken, Ankara milletvekiliyken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı da benim için söylenmişti. Ben belediye başkanlığı adaylığını bugüne kadar hiç düşünmedim. Mersin ile ilgili de belediye başkanlığı adaylığını hiç düşünmüyorum. Öyle bir düşüncem yok. İnşallah biz Mersinde büyükşehir belediye başkanlığını kesinlikle alacağız diye düşünüyorum. İyi bir belediye başkanı adayı çıkaracağız.
    
     -En güzel hizmetleri Mersine getireceğiz-
    
     2014de yapılacak yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığını alacaklarına inandığını dile getiren Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:
     Bütün çalışmalarımızı bunun üzerine kurduk. İlçelerde de hepsine talibiz. Vatandaşımız gerek büyükşehirde, gerek ilçelerde hizmete susamış. Gittiğim yerlerde Mersinliler hizmet alamamaktan, gerek BDPli, gerek MHPli, gerekse CHPli belediyelerden son derce muzdarip olduklarını ifade ediyorlar. Mersin yerel yönetimler konusunda sınıfta kalan büyükşehirlerden bir tanesi. İnşallah AK Parti geldiği zaman aynı Konya Büyükşehir Belediyesi gibi en güzel hizmetleri Mersine getireceğiz. Tekrar söylemem gerekirse, belediye başkanlığını hiç düşünmedim. Öyle bir düşüncem yok. Sayın Başbakanın bana vermiş olduğu görev; bakanlık görevidir. Nereye kadar gider bilmiyorum ama gittiği yere kadar da günün 24 saatinin 18 saati çalışıyoruz. Son üç yılda dünyanın çevresini 30dan fazla tur attık. Pilot değilim biliyorsunuz. Hostes de değilim. Dünyanın her tarafını geziyorum. İnşallah bu sene de 150 milyar dolar, psikolojik olan o, üs sınırı hep birlikte yakalayacağız. Tekrar ifade ediyorum; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için, ilçe belediye başkanlığı adaylığı için bizim partimizden çok adaylar çıkacaktır.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Ekonomi Bakanı Çağlayan Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER