Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Toplantısı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: -Gıda güvenliği, ortak sorunlardan biridir. Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili tarihsel geçmişe sahip olmamız


ANTALYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomik İşbirliği Teşkilatına üye ülkeler arasında gıda güvenliğinin ortak sorunlardan olduğuna işaret ederek, Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili tarihsel geçmişe sahip olmamız sebebiyle dayanışma içinde, konunun çözümüne yönelik ortak çalışmaları kolaylıkla yapabileceğimizi düşünüyorum dedi.
     Bakan Eker, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Rixos Premium Otelde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Toplantısının gala yemeğine katıldı. Burada konuşan Eker, teşkilata üye ülke temsilcilerini Türkiyede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
     Davetlilere, Medeniyetler beşiği Anadoluya hoş geldiniz diye seslenen Eker, tüm dünyada gıda güvenliği konusunun öneminin giderek arttığına işaret etti. Gıda güvenliği ile ilgili sorunlara ülkesel çözümlerin yeterli olmadığını, bu nedenle bölgesel, hatta küresel düzeyde hedefler belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Eker, Gıda güvenliği, ortak sorunlardan biridir. Ancak ortak inanç, benzer kültür ve birbirleriyle ilişkili tarihsel geçmişe sahip olmamız sebebiyle dayanışma içinde, konunun çözümüne yönelik ortak çalışmaları kolaylıkla yapabileceğimizi düşünüyorum diye konuştu.
     Ülkeler arasındaki bu dayanışmayı sürdürmek, geliştirmek ve evrensel değerler düzeyine taşımak açısından Ekonomik İşbirliği Teşkilatının önemli katkıları olacağını ifade eden Bakan Eker, toplantının gıda güvenliği konusunda ortak çözümler belirlenmesi için imkan yarattığını vurguladı.
     Mehdi Eker, Türkiye olarak bölgede gıda güvenliğinin sağlanması adına çeşitli alanlarda önemli katkılar sağlayacaklarına inandıklarını dile getirerek, bu konuda her türlü imkan ve kapasiteleri aktif hale geçirmeye hazır olduklarını bildirdi.
     Yemeğe, İran Tarım Bakanı Sadegh Khalilian, Afganistan Tarım Bakanı Mohammad Asif Rahimi, KKTC Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Tacikistan Tarım Bakanı Qosim Qosimov, Azerbaycan Tarım Bakanı Ismat Abbasov, Kırgızistan Tarım Bakan Yardımcısı Dzhumaliev Akylbek ile Ekonomik İşbirliği Teşkilatına üye 8 ülkenin Tarım Bakanlığı üst düzey yöneticileri katıldı.
     Bakan Eker, yarın düzenlenecek 5. Tarım Bakanları Toplantısına katılacak ve konuk ülke bakanları ile ikili görüşmeler yapacak.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER