Elazığda 5 bin kişiye aşure dağıtıldı

Elazığda 5 bin kişiye aşure dağıtıldı -Belediye Başkanı Selmanoğlu: -Hepimiz biriz, hepimiz canız, hepimiz birbirimizi seviyoruz, birbirimizi sayıyoruz. Allah için birbirimizi seveceğiz, Peygamberimiz için birbirimizi seveceğiz


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Cem Kültür Merkezince, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.
     Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, merkezde düzenlenen programda, aynı dine, aynı Allaha ve aynı Peygambere inanan büyük bir toplum olduklarını belirtti.
     Aralarına nifak tohumları serpmek isteyenlerin olabileceğini ifade eden Selmanoğlu, Onlar bir elin parmakları kadar az. Ama biz çoğuz. Hepimiz biriz, hepimiz canız, hepimiz birbirimizi seviyoruz, birbirimizi sayıyoruz. Allah için birbirimizi seveceğiz, Peygamberimiz için birbirimizi seveceğiz dedi.
     İl Müftüsü Peyami Güngör de, kendilerinin Müftülük, din görevlileri olarak Alevi kardeşleriyle her zaman birlik ve beraberlik içerisinde din hizmetlerini yürütmek durumunda olduklarını söyledi.
     Birbirlerinin karşısında ya da birbirlerinin aleyhinde hiçbir zaman olmamaları ve konuşmamaları gerektiğini kaydeden Güngör, şunları aktardı:
     Ben inanmıyorum ki, hiçbir Alevi kardeşimiz camiye karşı olsun veya bir Sünni kardeşimiz cemevine karşı olsun. Bizler cemevlerinin açılmasından, çoğalmasından hiçbir zaman rahatsızlık duymuyoruz çünkü bunlar da bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaçların da giderilmesi gerekir.
     Biz devletimizin ne camiye yardımcı olmasından rahatsızlık duyarız ne de cemevine yardımcı olmasından rahatsızlık duyarız. Bizim için ikisi de gerekli olan önemli olan hususlardır. Dolayısıyla tarihte yaşanmış olan bu olaylardan ibret alarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi tesis ederek bilhassa bugünleri buna vesile kılarak, bu Muharrem ayını, aşure gününü ve diğer güzel günleri vesile kılarak, kardeşliğimizi pekiştirmek için gayret göstermeliyiz.
     Elazığ Cem Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil ise Kerbeladan Ehli Beytten tek bir kişinin kurtulduğunu onun da İmam Zeynel Abidin olduğunu belirterek, Bu ayda İmam Zeynel Abidinin kurtulması ve Ehli Beytin soyunun devam etmesi için şükran orucunu ve şükran kurbanlarını yapıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından aşure duası okundu, katılımcılara aşure dağıtıldı.
     Programa, Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığda 5 bin kişiye aşure dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER