Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması

Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması -Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili müebbet hapisle cezalandırılan iki sanık hakkında gasp iddiasıyla da dava açı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateşin arazide ölü bulunması olayıyla ilgili müebbet hapisle cezalandırılan iki sanık hakkında gasp iddiasıyla da dava açıldı.
     Müebbet hapse mahkum edilen Recai Y. (55) ve oğlu Gökhan Ynin (27) gasp suçundan da yargılanması için dava dosyası Yargıtaydan Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Duruşmada, Recai Y. ve Gökhan Y. ile iki tarafın avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Sadık Özkanın, "Gürateşi öldürmeden önce neden cep telefonunu, dizüstü bilgisayarını ve kredi kartını aldınız-" sorusu üzerine Recai Y, "Ben zorla almadım, kendisi bana verdi. Hatta kredi kartıyla tek bir alışveriş yaptım ve cep telefonu aldım. İsteseydim başka alışverişler de yapardım. Hatta parasının tamamını da çekerdim ama yapmadım" ifadesini kullandı.
     Savunmaların ardından, delillerin yeniden ele alınıp değerlendirilmesi için duruşma ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Elazığda 3 Nisan 2012de bir ihbar üzerine merkeze bağlı Gümüşkavak Mahallesindeki arazide kazı çalışması yapan ekipler, 6 gün boyunca kendisinden haber alınamayan Doç. Dr. Bilgin Gürateşin (48) cesedine ulaşmıştı. Boynunda iz olduğu belirtilen Gürateşin kasığından silahla vurulduğu bildirilmişti.
     Doç. Dr. Gürateşin, kent merkezinde bulunan bir iş hanındaki büroda silahla vurulduktan sonra bir sandığın içine konularak Gümüşkavak Mahallesindeki araziye kadar taşındığı ve burada toprağa gömüldüğü, delil kalmaması için de büronun çamaşır suyuyla temizlendiği iddia edilmişti.
     Tutuklu sanıklar Recai Y. ve Gökhan Yyi müebbet hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, Recai Yyi ruhsatsız silah bulundurmaktan da iki yıl hapse mahkum etmişti. Diğer 5 sanıktan 3ünün beraatına karar veren mahkeme heyeti, iki sanık hakkında da hükmün açıklanmasını ertelemişti.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda öğretim üyesinin arazide ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER