Elazığda vişne dondurmasına ilgi

Elazığda vişne dondurmasına ilgi -Kentte bir pastanede yapılan vişne dondurması vatandaşlardan ilgi görüyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda bir pastanede yapılan vişne dondurması vatandaşlardan ilgi görüyor. İl dışındaki vatandaşların da rağbet gösterdiği vişne dondurması, otobüs veya kargoyla yurdun bir çok yerine gönderiliyor.
     Pastanenin sahibi Erol Tozkoparan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980li yıllarda başladığı pastane işletmesinde 1990-1992li yıllarda ilk kez organik vişneden dondurma yaptığını söyledi.
     Yaptığı vişne dondurmasına talep artınca ürünü koruma adına 23 Meşhur Vişne Dondurması adı altında marka tescili yaptırdığını ifade eden Tozkoparan, Vişnenin çıktığı haziran ayından itibaren dondurma yapıp bir yandan satarken bir yandan da stokluyoruz. Stoklarımız ekim sonuna kadar idare ediyor. İlde dört şubede satış yapıyoruz. Yazın gelen gurbetçilerimizden yurt dışına götüren de oluyor dedi.
     Tozkoparan, yurt içinde talep doğrultusunda otobüs veya kargoyla isteyenlere vişne dondurması gönderdiğini, kısa süre içinde açacağı internet sitesi üzerinden de satışa başlayacaklarını kaydetti.
     Tozkoparan, Elazığ vişne dondurması olarak Kahramanmaraşın kesme dondurmasına rakibiz. Allahın izniyle çok kısa sürede bunu dünyaya tanıtacağız. Şu an satışlarımız çok iyi, stokların sonuna geldik, elimizde 20 günlük dondurmamız kaldı. Gelecek yıldan itibaren kapasitemizi de arttırmaya çalışacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ağın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda vişne dondurmasına ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER