Konya Barosu Olağan Genel Kurulu

Konya Barosu Olağan Genel Kurulu


KONYA (A.A) - Konya Barosu Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
     Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, Mevlana Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, avukatlık mesleği sorunlarının halen güncelliğini koruduğunu ifade etti.
     Avukatlığın yargısal faaliyette hak ettiği konuma gelebilmesi için yeni, çağdaş, katılımcı, çoğulcu ve temel sorunları çözümleyici yeni bir avukatlık kanununa ihtiyaç olduğunu söyleyen Kayacan, bunun yanı sıra güçlü barolara ve güçlü bir Türkiye Barolar Birliğinin gerekliliğini dile getirdi.
     Avukatlık mesleğinin hak ettiği konuma gelebilmesinin tüzel kişiliği bulunan bu kuruluşlara bağlı olduğuna dikkati çeken Kayacan, şunları kaydetti:
     2010-2012 döneminde yapılan faaliyetlerin özet amacı; hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları, teröre karşı ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü konusundaki hassasiyetlerimizle birlikte mesleğimizin yerel ve ulusal alanda karşılaştığı sorunları çözüme kavuşturmaktı. Meslektaşlarımızla birlikte sorunlarına kısa sürede çözümler üreterek, gelen her türlü öneri, eleştiri ve beklentileri karşılamaya çalışarak görevimizi icra etmeye çalıştık. 100. yılını tamamlayan baromuzun geleceğe emin adımlarla, hizmet çıtasını daha da yükselterek yürümesini yürekten dilerim.
     Kayacan ile birlikte Konya Barosu başkanlığına adaylığını açıklayan Avukat Mustafa Aladağ ise Konya Barosunu en yüksek noktaya ulaştırmak için göreve talip olduğunu ifade etti.
     Hiçbir siyasi yapılanmaya ve gruba bağlı olmayacaklarını belirten Aladağ, avukatları yönetmek için değil, hizmet etmek için göreve gelmek istediklerini dile getirdi.
     Konya Barosunun yeni başkanı, Konya Adalet Sarayında yarın 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak seçimle belirlenecek.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Barosu Olağan Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER