Elazığdaki cinayet

Elazığdaki cinayet -Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına devam edildi


ELAZIĞ (A.A) - Karakoçan ilçesinde nişanlısı Bediha Oralı öldüren Akif Yıldırımın yargılanmasına devam edildi.
     Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akif Yıldırım, babası Mehmet ve amcası Nazım ile öldürülen Bediha Oralın babası Şahhaydar, annesi Sabiha, kız kardeşleri Ayten ve Nurhayat ile tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, esas hakkındaki mütalaanın okunması öncesinde avukatlara söyleyeceklerinin olup olmadığını sordu. Oral ailesinin avukatı Şemsettin Ersöz, mütalanın okunmasının ardından söz almak istediklerini söyledi. Sezginin, CMKya göre, mütalaanın okunmasından önce söz haklarının olduğunu, bunun dışında söz hakkının bulunmadığını hatırlatması üzerine Ersöz, Daha sonra yazılı olarak beyanlarımızı bildireceğiz dedi.
     Sanık avukatı Ferhat Tozkoparan ise, savunmalarını yazılı olarak mahkemeye heyetine verdi.
     Şahhaydar Oral, bir diyeceğinin olup olmadığının sorulması üzerine, tek istediğinin bu durumun cahil yargıya bırakılmamasını olduğunu belirterek, Benim cahil kararıma kalmışsa, ben kararımı vermişim. Beni bu katillerle karşı karşıya getirmeyin dedi.
     Mahkeme Başkanı Sezgin, Orala, avukatının süre istediğini hatırlatarak, Karar için bir engel yoktu. Avukatınız süre istedi yoksa kararı verebilirdik ifadelerini kullandı.
     Tutuklu sanık Akif Yıldırım ise, pişman olduğunu, böyle bir olayın yaşanmaması gerektiğini ve adalete güvendiğini dile getirdi.
     Daha sonra, esas hakkındaki mütalaa okundu. Mahkeme, mütalaaya karşı beyanların hazırlanması için duruşmayı erteledi.
     Duruşma sonrası Oralın yakınları Akif Yıldırımın babasına ve amcasına tepki gösterdi. Baba ve amca, sanık kapısından dışarı çıkarıldı.
     29 Nisanda meydana gelen olayda, 21 yaşındaki Bediha Oral, ayrılmak istediği belirtilen nişanlısı Akif Yıldırım tarafından silahla öldürülmüştü.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdaki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER