Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -Meyve üreticileri, iç kurduna karşı uyarıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda meyve üreticileri iç kurduna karşı uyarıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, ilkbahar mevsiminde yer ve iklim koşullarına bağlı olarak iç kurtların bulundukları yerlerden çıktıklarını ve yaklaşık iki saat içinde meyveye ulaştıklarını kaydetti.
     Beslenmesini 30-40 günde tamamlayan kurtçukların meyveyi terk ettiklerini aktaran Kaygusuz, "İlaçlama yapılmadığı takdirde meyvelerin kurtlanarak dökülmesine neden olurlar. Dökülmeyen kurtlu meyveler ise pazar ve sofralık değerini yitirmektedirler" ifadesini kullandı.
     İlaçlı mücadele yapılmayan bahçelerde zarar oranının yaklaşık yüzde 80e ulaştığını belirten Kaygusuz, meyvelerin fındık büyüklüğünde olduğu dönemde ruhsatlı ilaçlardan biriyle zararlıya karşı ilaçlama yapılması gerektiğini bildirdi.
    
     -Hububat-baklagil fark desteği ödemesi başladı-
    
     Elazığda hububat ve baklagil fark desteği ödemesi başladı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli"ne göre 2012 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.
     Açıklamada, bu kapsamda kent genelinde yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği 1. dönem ödemesi için başvuruda bulunan bin 496 çiftçiye 2 milyon 93 bin 772 liralık desteklemenin bugünden itibaren çiftçilerin bağlı oldukları ilgili Ziraat Bankası şubelerindeki hesaplarına aktarıldığı ve ödemelere başlanıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER