Elazığdan kısa kısa

Elazığdan kısa kısa -İşçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediyesinde personele işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, iş güvenliği uzmanları Yusuf Baran ve Meltem Yıldırım tarafından verilen eğitime Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yüklenici firma elemanları katıldı.
     Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, günümüzde pek çok iş kolunda insanların iş kazaları sonucu yaralandığını, yaşamlarını yitirdiklerini kaydetti.
     Çeşitli sanayi kollarında da birçok işçinin mesleki hastalıklara yakalandıklarını ifade eden Selmanoğlu, şöyle konuştu:
     Bunun sonucunda iş kazalarının önlenmesi iş güvenliği, mesleki hastalıkların önlenmesi ise işçi sağlığı konularını doğurmuştur. Bizler de Elazığ Belediyesi olarak yaşanabilecek bu olumsuzlukları en az seviyeye indirmek adına personelimize işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında bir dizi eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitimimizin verimli geçtiğine inanıyor ve tüm personelimize işlerinde kolaylıklar diliyorum.
    
     -Kebandaki Gençliğin merkezi projesi
    
     Kebanda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Gençliğin Merkezi projesi kapsamında, masa tenisi, kick boks, futbol, muay thai ve tekvando kursları açıldı.
     Keban Kültür Turizm Tanıtma Dayanışma ve Folklor Derneği proje koordinatörü Hakan Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin birçok belediyenin önemli ve asli hizmetleri arasında sayarak kurmuş oldukları gençlik merkezini ilçede kurduğunu söyledi.
     Projeyle Keban Spor Salonunda masa tenisi, kick boks, futbol, muay thai ve tekvando kursları açtıklarını ifade eden Can, İlçemizde gençlerin zamanlarını değerlendirebileceği, kültürel ve sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri bir gençlik merkezi oluşturmak ve böylece gençlerin ilgisini zararlı mekanlardan gençlik merkezine çekerek zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı, korumayı, faydalı kültürel ve sportif aktivitelerle sosyal ve kültürel sorumluluk kazandırıp katkıda bulundurmayı amaçlıyoruz dedi.
     Can, 8 ay sürecek kurslardan toplam 250 öğrencinin faydalanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER