Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu hakkında basında

Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu hakkında basında yer alan haberler -Selmanoğlunun avukatı Aziz Dinç, bazı haberlere ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlunun avukatı Aziz Dinç, müvekkili hakkında basında yer alan bazı haberlere ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
     Dinç, Belediye Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Nisan 2010dan itibaren belediyeyle ilgili görülen davalara ilişkin, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Basın Kanunu hükümleri göz ardı edilerek, kişileri suçlayıcı haberler yapıldığını savundu.
     Belediye Başkanı Selmanoğlunun kişilik haklarına yönelik hakaret içeren birtakım beyanatlar ve yazılar tespit ettiklerini belirten Dinç, bazı kişi ve kuruluşların soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek, beyanatlarda bulunduğunu ileri sürdü.
     Dinç, şunları söyledi:
     Bu şekilde aykırı beyanlarda bulunan kişi ve kuruluşlarla ilgili tespitlerimizi yaptık, belgeleri topladık. Buna ilişkin hukuki çalışmaları önümüzdeki hafta içerisinde tamamlayacağız. Bu şekilde olduğuna inandığımız yorumlar, haberler ve programlarla ilgili, yasaların bize tanıdığı şikayet hakkımızı kullanarak, bu kişiler hakkında önümüzdeki hafta sonundan itibaren Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu hakkında basında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER