Elazığ Dernekler Federasyonu faaliyetlerine başladı

Elazığ Dernekler Federasyonu faaliyetlerine başladı


ELAZIĞ (A.A) - İstanbulda faaliyet gösteren Elazığlı dernekler, Elazığ Dernekleri Federasyonu (ELFED) çatısı altında bir araya geldi.
     ELazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından tetkik edilerek kurulması uygun görülen Elazığ Dernekleri Federasyonunun (ELFED) faaliyetlerine başladığı bildirildi.
     İstanbulda çalışma gösteren 10 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan ELFEDin, Elazığın yaşanmış, unutulmaya yüz tutan gelenek ve görenekleriyle bugün var olan kültürünün tanıtımı, benimsenmesi ve yaşatılması için faaliyet göstereceği belirtildi.
     Yönetim Kurulu Başkanlığına Faik İçmelinin getirildiği ELFED çatısı altında bir araya gelen derneklerin, Elazığlılar Dayanışma Derneği, Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Tüm Elazığlılar ve İşadamları Derneği, Elazığ Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Avrupa Yakası Elazığlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kebanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Baskil Sosyal Yardımlaşma Derneği, Bakır Maden Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Eminönü Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Dersaadet Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Elazığ Dernekler Federasyonu faaliyetlerine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER