Elazığ Valisi Erol, AAnın Yılın Fotoğrafları

Elazığ Valisi Erol, AAnın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı.
     Erol, AA foto muhabirlerinin objektiflerine yansıyan ve 36 kareden oluşan Yılın Fotoğrafları galerisini inceledi. Erol, Asi, Suriyeden kaçışın adresi oldu, Diyarbakırdaki operasyon, İsrailin Gazze saldırısı, Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde ve Çadır kentin ikizleri başlıklı fotoğrafları beğenerek oyladı.
     AAnın muhabirleri arasında bu yönde bir yarışma yapmasının rekabet açısından iyi bir düşünce ve güzel bir ortam olduğunu ifade eden Vali Erol, Benim seçtiğim fotoğraflar, spontane anların fotoğrafları. Herhangi bir fotoğraf makinesinin karşısına geçip oluşturulmuş fotoğraflar değil. Anne, baba ve evlat sevgisi, bağlılığı ve bunun insanlara yaptırdıkları ile anne, baba ya da çocukların hiç yaşamak istemeyeceği acıları, olayları fotoğraflayan kareler. Biraz da bu açıdan dikkatimi çektiler dedi.
     AA fotoğraf editörlerince belirlenen seçkide, aralarında Washington Post, New York Times, The Guardian, Le Figaro gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran siyaset, spor, doğa gibi çeşitli kategorilerden fotoğraflar ve foto muhabirlerince yapılan fotoröportajların özel kareleri de yer alıyor.
     Dünya kamuoyunun gündemindeki Arakan, Suriye, Gazzenin yanı sıra, Akçakaleye düşen top mermisi, Hatay ile Suriye arasında kalan Suriyelilerin dramı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun hayatını yeni kaybeden Filistinli için ağlaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın fotoğraf sanatçısı Ara Gülerin fotoğrafını çekmesi gibi Türkiye gündemini de etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.
     Türkiyeden 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 karenin yer aldığı yılın fotoğrafı oylaması, http://yilinfotografi.aa.com.tr üzerinden yapılıyor.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığ Valisi Erol, AAnın Yılın Fotoğrafları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER