Elektrik sayaçlarının değişimi

Elektrik sayaçlarının değişimi -SEDAŞ İcra Başkanı Güven: -"Yasal düzenlemelere uyum sağlayarak, müşterilerimizi bilgilendirdik"


DÜZCE (A.A) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) İcra Başkanı Bekir Sami Güven, sayaçlarla ilgili yasal düzenlemelere uyum sağladıklarını ve müşterilerini hızlı şekilde bilgilendirdiklerini söyledi.
     Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elektrik Piyasası Kanunundaki değişikliğin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından SEDAŞ olarak aynı gün kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirtti.
     Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) şikayetlerden dolayı uyarıda bulunmasının doğal olduğunu dile getiren Güven, şunları söyledi:
     "Biz, bundan sonraki süreçte sayaçların değişimiyle ilgili müşterilerden bir bedel alınmayacağını ve 10 yıllık damga süresi dolmuş sayaçların muayenesi kapsamında kalibrasyon işlemlerini ve sayaç değişimini durdurduğumuzu söyledik çünkü yasada EPDKnın alt mevzuatı oluşturacağı ve buna ilişkin bir yönetmelik çıkarılacağı ifade edilmektedir. Bu nedenle de şu an için zorunlu haller dışında müşterilerin sayacı değişmeyecektir.
     Zorunlu hal tanımı, sayacın yanması, arızalanması ve tüketim kaydetmemesini kapsamaktadır. Bu durumlarda elbette müdahalede bulunulacak, bu değişimlerde de yine müşterilerden ücret alınmayacaktır."
    
     -"Sökme-takma bedelleri EPDK tarafından belirlenir"-
    
     Elektrik Piyasası Kanununun sayaçların mülkiyetinin dağıtım şirketine geçeceği konusunda düzenleme getirdiğine dikkati çeken Güven, şöyle konuştu:
     "Yönetmeliğin Sisteme Bağlantı Yapılması başlıklı 7nci maddesine eklenen fıkraya göre, dağıtım sistemine yeni bağlanacak müşterinin sayacının temini ve montajı, 31 Aralıktan itibaren ilgili dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından yapılacaktır.
     Arızalı olduğu bildirilen, sökülüp, yeniden kullanılamaz durumda olduğu tespit edilen sayaçları SEDAŞ dağıtım şirketi olarak yeni bir sayaç ile değiştirecek, ücret faturaya yansıtılmayacaktır. Ayrıca, sayaç sökme, takma bedelleri her yılın ekim ayı sonuna kadar EPDK tarafından belirlenmekte ve kurul onayı ile yürürlüğe konulmaktadır."
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Elektrik sayaçlarının değişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER