Emet Müftülüğünden Haydi Çocuklar Camiye kampanyası

Emet Müftülüğünden Haydi Çocuklar Camiye kampanyası


KÜTAHYA (A.A) - Emet Müftülüğü, okulların kapanmasından sonra Haydi Çocuklar Camiye kampanyası başlattı.
     Emet Müftüsü İsmail Temur, kampanya hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki çocukların camilere girip çıkması, namaz kılmaya alıştırılması amacıyla bu kampanyayı düzenlediklerini söyledi.
     Temur, kampanyaya sivil toplum örgütlerininde destek verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu proje 22 Haziran Cuma günü başlayıp, 17 Ağustosda sona erecek. Bu proje yarışma usulü olacak. Cami görevlilerimiz cemaatle namaz kılan çocuklarımızı belirleyip bize bildirecek. Çocuklarımız 3 kategoride yarışacak. Birinci kategoride 1, 2, 3, 4üncü sınıflar, ikinci kategoride 5, 6, 7, 8inci sınıflar ve üçüncü kategoride ise 9, 10, 11, 12inci sınıflara yönelik çocuklarımız yarışacak. Her öğrenci camide namazını cemaatle kılıp, kıldığı vakte göre puanını toplayacak. Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyelerimiz olacak. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye mini dizüstü bilgisayar, üçüncüye bisiklet, dördüncü ve beşinciye dijital fotoğraf makinesi, altıncı ve yedinciye MP4 çalar, sekizinci ve dokuzuncuya MP3 çalar, onuncuya flash bellek verilecek.
     Temur, öğrencilerin cami görevlilerine isimlerini yazdırmaları gerektiğini belirterek, cemaatle kılınan her namazın puanlamasının ayrı olduğunu bildirdi.
     Buna göre cemaatle kılınan sabah namazı 40, öğle namazı 10, ikindi namazı 10, akşam namazı 20 ve yatsı namazının da 20 puan olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir : Abdulkadir Ekmekçioğlu
     Yayıncı : Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emet Müftülüğünden Haydi Çocuklar Camiye kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER