Emlakçılardan imar planının açıklanmamasına tepki

Emlakçılardan imar planının açıklanmamasına tepki


VAN (A.A) - Vanda açıklanmayan imar planına tepki gösteren bir grup emlakçı, bu durumun her geçen gün kent ekonomisini zarara uğrattığını iddia etti.
     Dabbağoğlu Parkı önünde toplanan ve burada açıklama yapan Van Emlakçılar ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, imar planının açıklanmamasından dolayı ilin büyük bir kayıp yaşadığını savundu.
     Bu belirsizlikten dolayı kimsenin emlak satışı veya alışı yapamadığını ifade eden Özdek, insanların bir çivi bile çakamadığını kaydetti.
     Özdek, şöyle konuştu:
     İmarın halen açıklanmayışı yüzünden, bir çok iş adamımız kente yatırım yapamamakta ve yatırımlarını dışarıya taşımakta. İnsanların yatırımlarını başka kentlere götürmesini istemiyoruz. Bunun nedeni de imarın belirsizliğini korumasıdır. Hiçbir vatandaşımız ne satış, ne alış yapamadığı gibi, kendi mülkiyetine bile konut yapamamakta. İnsanlarımız yeni imarda hangi yolun nereden geçtiği konusunda belirsizlik içinde. Belirsizliğin bu şekilde sürmesi Van için büyük kayıplara neden olmakta. Esnafımız ciddi zarar ve ziyan içerisindedir.
     Mevcut imar planındaki eksikliklerin zaten vatandaşı canından bezdirdiğini belirten Özdek, depremden sonra çıkacak olan imarın bir an önce açıklanmasıyla ilin rahatlayacağını ifade etti.
     Özdek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bir an önce bu imarı açıklamasını bekliyoruz. Her geçen gün kayıplarımız arttığı gibi kent ekonomisi de bundan zarar görüyor. Yetkililer, ilimizin kalkınması yolunda büyük öneme sahip olan bu imar planını bir an önce açıklasınlar dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Emlakçılardan imar planının açıklanmamasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER