Emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkmıyor

Emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkmıyor -Belediye otobüsü şoförü Bayram Tosun: -Hem meslektaşlarıma hem de vatandaşlara örnek olmaya çalışıyorum


İZMİR (A.A) - Halil Şahin - İzmirde trafiğe emniyet kemerini takmadan çıkmayan belediye otobüsü şoförü, yolcuları şaşırtıyor.
     Günün 7 saatini direksiyon başında başında geçiren Bayram Tosun, trafik kurallarına uymakta gösterdiği hassasiyetle vatandaşların ilgisini çekiyor.
     Emniyet kemerini takmadan göreve başlamayan Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır ESHOT Genel Müdürlüğünde otobüs şoförü olarak çalıştığını, görevi sırasında emniyet kemeri kullanımına özen gösterdiğini söyledi.
     Tosun, her gün kilometrelerce yol gittiğini ifade ederek, Trafiğe çıktıktan sonra 100 metre de gitsem, 1 kilometre de gitsem ne olacağı belli değil. Olası kaza sırasında can güvenliğimi sağlayacak şey emniyet kemeridir. Kemer takmadığı için hayatını kaybedenleri biliyoruz. Ben de takamadığım zaman camdan fırlama, sağa sola çarparak yaralanma ihtimali var. Mesleğimdeki önemli bir riske karşı tedbir alıyorum diye konuştu.
     Otobüse binenlerin önce şaşkınlıkla baktığını belirten Tosun, İlk kez emniyet kemeri takan belediye otobüs şoförü gördüklerini söyleyenlerle sık sık karşılaştığını, kurallara uyduğu için takdir edildiğini söyledi.
     Meslektaşlarına ve otobüsüne binen vatandaşlara örnek olmaya çalıştığını kaydeden Tosun, Herkes kendi güvenliği için kemer takmalı dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER