Emniyet kemerinin önemi, devrilen araçla anlatıldı

Emniyet kemerinin önemi, devrilen araçla anlatıldı -Gaziantepte, olası kazalarda emniyet kemerinin önemini anlatmak için 360 derece dönebilen simülasyon araçla uygulama yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, trafik kazasında devrilen otomobildeki yolcuların, emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtulması, simülasyon araçla uygulamalı olarak anlatıldı.
     Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırarak trafik kazalarındaki yaralanma ve ölüm oranlarını düşürmek için "simülasyon" aracıyla bilinçlendirme çalışması gerçekleştirildi.
     Bir alışveriş merkezi önünde kurulan simülasyon aracıyla vatandaşları emniyet kemeri kullanımı konusunda duyarlı hale getirmeyi amaçlayan trafik ekipleri, araca binen vatandaşlara "emniyet kemerinin doğru kullanımı" konusunda bilgi verdi. Daha sonra vatandaşlar, 360 derece dönen simülasyon aracına binerek, otomobilin takla atması halinde emniyet kemerinin koruyuculuğunu uygulamalı olarak gördü.
     Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiyede yılda ortalama 6 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirtti.
     Ölümlü kazaların çoğunda emniyet kemeri kullanılmadığının tespit edildiğini ifade eden Şüküroğlu, emniyet kemeri kullanımının ölümlü trafik kazalarını azaltacağını vurguladı.
     Uygulamayla emniyet kemeri takmanın öneminin yaşayarak gösterildiğine işaret eden Şüküroğlu, şöyle konuştu:
     "Simülasyon aracıyla 50 kilometre hızla ilerleyen bir otomobilin kaza yapması durumunda çarpmanın etkisiyle içindekilere 4 tonluk bir şiddet uyguladığını gösterdik. Emniyet kemeri takılmadığı takdirde içindeki yolcular ne hale geliyorlar, özellikle simülasyonda bunlar anlatılıyor.
     Kazalarda araçlar 180 derece dönseler bile yolcular boyun kırılması ve kaburga kırılmasından dolayı hayatlarını kaybediyorlar. Emniyet kemeri takılı olursa ölüm oranları yüzde 60-70 oranında düşüyor."
     Vatandaşları trafik konusunda bilinçlendirmek için çeşitli projeler yürüttüklerini vurgulayan Şüküroğlu, çalışmaların yıl boyunca süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Emniyet kemerinin önemi, devrilen araçla anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER