Emzirme haftası etkinlikleri

Emzirme haftası etkinlikleri -Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, yeni doğum yapmış anneler ile babaları ziyaret ederek şeker ve çiçek hediye etti


ANTALYA (A.A) - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği personeli, Anne Sütü Emzirme Haftası dolayısıyla yeni doğum yapmış anneler ile babaları ziyaret ederek şeker ve çiçek hediye etti.
     Anne Sütü Emzirme Haftası dolayısıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Hatice Yavuz Yüce, Kadın Doğum Klinik Şefi Prof. Dr. Selahattin Kumru, başhemşire Aysel Motor, hemşireler ve diğer yardımcı personel yeni doğum yapmış anneler, anne adayları ile eşlerini ziyaret etti. Ziyarette emzirme ve anne sütü konusunda da bilgi verildi.
     Hastane Müdürü Yüce ile klinik şefi Kumru, emzirme konusunda kısa hatırlatmaların yazılı olduğu şeker ve kırmızı gülleri annelere vererek, ebeveynlere emzirmenin önemi, anne ve bebek arasındaki ilişki ile anne sütünün faydaları hakkında bilgi verdi.
     Prof. Dr. Kumru, bebeklerin yaşamlarının ilk 6 ayında tek başına anne sütü ile beslenmelerinin öneminin altını çizdi. Anne sütünün bebekler için gerekli tüm besinleri içerdiğini vurgulayan Kumru, Kolay hazmedilir ve bebekleri hastalıklardan korur. Aynı zamanda da steril ve ekonomiktir. Anne sütü bebeklerin fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı büyümelerini sağlarken aynı zamanda anneleri de meme kanserinden korur dedi.
     Aileler de ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Emzirme haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER