Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -BDP, Biz şu ana kadar Türkiye Cumhuriyetine takiye yaptık ama bu kucaklaşmayla beraber, bu takiyeden vazgeçtik, bunları itiraf ediyoruz demektedir -O yüzden herhalde isimlerini de de


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BDP, Biz şu ana kadar Türkiye Cumhuriyetine takiye yaptık ama bu kucaklaşmayla beraber, bu takiyeden vazgeçtik, bunları itiraf ediyoruz demektedir dedi.
     Yıldız, partisinin il başkanlığında TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır ve il başkanı Ömer Dengiz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
     Bayramın dünya üzerinde acı, umutsuzluk ve gözyaşı içerisinde yaşamakta olan Müslümanlar için bir ilaç olmasını temenni ettiklerini ifade eden Taner Yıldız, şöyle devam etti:
     Millet olarak birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin zaman zaman sınavdan geçirildiği dönemler olmuştur. Şu anki dönemde de böyle bir testten geçiriliyoruz. Biliyoruz ki bu topraklarda, bizim topraklarımızda asırlardan beri olan kardeşlik iklimi, hoşgörü iklimi, bugüne kadar çok sınavların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Zira bu topraklar Hacı Bektaş Velinin, Hacı Bayram Veli Hazretlerinin, Yunus Emrelerin, Mevlana Hazretlerinin sevgi mesajlarıyla yoğurulmuştur. Bu topraklar yaratılanı yaratandan dolayı sevdiğimiz hale gelmiştir. Bu mübarek bayram, inşallah asırlardan beri var olan, süregelen hoşgörü iklimini, birlik ve beraberlik iklimini, sevgi iklimini daha da canlandırmış olacaktır ve dayanışma içinde 75 milyonumuzla birlikte bu kültürümüzü yaşatmış olacağız.
     Yıldız, teröristlerle kucaklaşma için de kısa bir yorum yapmak istediğini belirterek, BDP, yani içinde barış adı geçen partinin şu ana kadar yaptığı, takiyenin bundan sonra tersine bir hareket sergileyeceğinin itirafıdır. BDP, Biz şu ana kadar Türkiye Cumhuriyetine takiye yaptık ama bu kucaklaşmayla beraber bu takiyeden vazgeçtik, bunları itiraf ediyoruz demektedir. O yüzden herhalde isimlerini de değiştireceklerdir. Barış yerine o kucaklaşmaya uygun, o fotoğrafa uygun bir alt yazı mutlaka yazacaklardır diye konuştu.
     Hükümetlerinin 10 yıl içinde birçok problemin üstesinden geldiği gibi bu problemin de üstesinden geleceğini vurgulayan Yıldız, Şu anda PKKnın terör eylemlerinin aldığı ağır darbenin bir infialidir bu. Kimse ondan bahsetmiyor, ama çok ciddi darbeler almıştır, almaya da devam edecektir. O yüzden biz her zaman olduğu gibi morallerimizin yüksek değerlerde tutulduğu, birlik ve beraberliğimizin, inancımızın, dayanışmanın ön planda olduğu yapıyı her zaman sergilemeye devam edeceğiz ve AK Partimizde, il teşkilatımızda nice bayramları bu yeni binamızda idrak etmiş olacağız dedi.
    
     -Orduyu siyaset dışına ittik-
    
     TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise AK Parti olarak 10 yıldır iktidarda olduklarını anımsatarak, ekonomide uzun süreli bir istikrar sağladıklarını, toplumcu politikalarla sağlık ve sosyal güvenlik sisteminde çok önemli adımlar attıklarını anlattı.
     Cumhuriyet tarihinde ilk defa orduyu siyaset dışına ittiklerini ifade eden Yakut, Türkiyede ordu eksenli model tepetaklak edilerek, siyaset kendi ana ekseni üzerine oturdu. Muhafazakarlık kavramını politik ve kültürel hayatımızın bir kodu olarak, gündelik hayatımıza yerleştirdik. Bunlar bizim 10 yıllık iktidarda yaptığımız temel felsefi değişikliklerdir dedi.
     Yakut, Doğu ve Güneydoğu Anadolunun geri kalmışlık edebiyatıyla başlayan terör konusunun, bugün etnik ayrımcılık noktasına geldiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
     Geriye doğru dönüp baktığımızda, bu konunun buraya kadar gelmesinde toplumdaki hemen herkesin, her kurumun ve geçmişteki her siyasi partinin sorumluluğu olduğunu görüyoruz. Sayın Aygünün kaçırılma olayı ile TBMMde ve miting konuşmalarında terör örgütünün temsilcisi olduğunu iddia eden partinin artık foyası ortaya çıktı. Burada yapılmak istenen, 10 yıllık iktidarımız neticesinde artık çözülmeye başlayan sistemi kurtarmak için terör örgütünü canlandırmak isteyen grupların, her iki parti vasıtasıyla terör örgütünün propagandasını yapmaktır. Ancak, Allahın güzel işi ki her iki olay da hem ana muhalefet partisini, hem de terör örgütünün temsilcisi olduğunu iddia eden, ancak Barış ve Demokrasi Partisi ismini alan partinin bütün foyalarını ortaya çıkarmıştır.
     Ben terörü kınıyorum, lanetliyorum. Devletimiz güçlü bir devlet, ekonomimiz büyük bir ekonomi, ordumuz dünyanın sayılı ordularından biri. Biz terörle, teröristle bölgede yaşayan Kürt vatandaşımızı ayırarak, onların temel hak ve hürriyetlerini, tüm Türkiyede yaşayan insanlarımızın temel hak ve hürriyetlerini genişleterek, özgürlüklerini genişleterek bu işin üstesinden geleceğiz.
     Yıldız ve Yakut ile milletvekilleri, toplantının ardından partililerle bayramlaştı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER