Engelini annesinin desteğiyle aştı

Engelini annesinin desteğiyle aştı -Yürüme ve konuşma engelli doğan, annesinin yardımıyla ortaokul eğitimini tamamlayan genç kız, uzun süre tedavi görerek sağlığına kavuştu -Anne Yılmaz: -"Kızımı 7 yıl sırtımda taşıyarak okula g


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Yürüme ve konuşma engelli doğan, annesinin desteğiyle ortaokuldan mezun olan genç kız, uzun süreli tedavinin ardından sağlığına kavuştu.
     Beyköy beldesine bağlı Güven köyünde yaşayan Sadiye Yılmaz (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken doğan kızı Serpilin (23) engelli olduğunu 3 yaşında öğrendiklerini söyledi.
     Yılmaz, kızının birçok kez ameliyat geçirdiğini belirterek, çocuğunu yıllarca Boluda fizik tedaviye götürdüğünü, 18 yaşında yürümeye başladığını anlattı.
     Serpilin konuşma engelini aşması ve eğitim alması için de çok mücadele ettiğini kaydeden Yılmaz, köyde servis ve araç bulamadığını, çocuğunu beldedeki okula götürmek için her gün bir saat sırtında taşıdığını dile getirdi.
     Kayınpederinin engelli torununun okuyamayacağını söylediğini öne süren Yılmaz, şöyle konuştu:
     "Kızımı 7 yıl sırtımda taşıyarak okula götürdüm. Kar yağarsa üstüne battaniye çekiyordum. Okul müdürü de bana Serpil öğrenemez, iki kelimeyi bir araya getiremez dedi. Ben de Başka bir öğretmenin sınıfına verelim dedim. Koyalım, hadi senin istediğin olsun dedi. 41 gün sonra Serpil okuma-yazmayı söktü, bunu Gülşen öğretmene borçluyuz."
     Çocuğunun derslerinden geri kalmaması için çok çabaladığını vurgulayan Yılmaz, ortaokul eğitimini tamamlayan kızının bir yıldır rehberlik ve araştırma merkezinde sekreterlik yaptığını söyledi.
    
     -"Başarımın altındaki sır annemdir"-
    
     Kızının iyi bir iş sahibi olması amacıyla çok uğraştığını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Çocuğum rehberlikteki bütün telefonları bağlayabiliyor, not alabiliyor. Böyle bir yerde iş istiyorum çocuğuma. Bana bir şey olursa en azından ayaklarının üstünde durup devlete yaslansın istiyorum çünkü 18 senedir peşinde geziyorum. Diğer zamanlarda hep zorluklarla mücadele ettim.
     Annelerin değeri hiçbir zaman ödenmez. Hele engelli bir çocuğu olan anne için çok farklı. Herkes bir engelli adayıdır. Engelli olup da karşısındakini kimse hor görmesin. Bir engelli çocuğu bakıp büyütmek çok zor. Onun için bir hatamız olursa insanlar bize bunu çok görmesin."
     Serpil Yılmaz ise küçükken okula annesinin sırtında gidip geldiğini belirterek, "Bana hep okuyamaz, bir şey yapamaz diyorlardı. Başarımın altında yatan sır annemdir" ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelini annesinin desteğiyle aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER