Engelli arkadaşları için seferber oldular

Engelli arkadaşları için seferber oldular


YOZGAT (A.A) - Akdağmadeni Namık Kemal İlköğretim Kurumunda öğrenciler, akülü arabası bozulması sonucu okula gelemeyen engelli arkadaşları için seferber oldu.
     Okul idaresi ve öğretmenlerinin desteğini alan öğrenciler, ortopedik engelli Arif Babayiğite yeni bir akülü araba alabilmek için mavi kapak kampanyası başlattı.
     Kampanya sonucu 25 bin mavi kapak toplayan öğrenciler, kapakları Akdağmadeni Tüm Engelliler Derneği Başkanı Sait Ünlüye teslim etti.
     Dernek Başkanı Sait Ünlü, Arif Babayiğit yaptığı açıklamada, okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere gösterdikleri duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, "Ülkemizde yaklaşık zihinsel, ruhsal, bedensel engelli 8,5 milyon civarında vatandaşımız bulunuyor. Fert ve toplum olarak bu kardeşlerimize karşı duyarlı olmak gereken ilgiyi göstermek ve onlara her konuda yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden biridir" dedi.
     Ünlü, kampanya düzenleyen öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür belgesi verdi.
     Arif Babayiğit ise akülü arabasının bozulması sonucu okulunu aksatmak zorunda kaldığını, arkadaşlarının bu duyarlı davranışının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Engelli arkadaşları için seferber oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER