Engelli çocuklarının hem annesi hem babası

Engelli çocuklarının hem annesi hem babası oldu -Yağlıdere ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki anne, 6 yıl önce kaybettiği eşi ve oğlunun ardından engelli iki çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor


GİRESUN (A.A) - Aytekin Özdemir - Eyüp Elevülü - Yağlıdere ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki anne, 6 yıl önce kaybettiği eşi ve oğlunun ardından engelli iki çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.
     Tepeköy Mahallesinde engelli iki çocuğuyla yaşayan Emine Karaman, 2007 yılında önce eşini, ardından da oğlunu kaybetti. Anne Karaman, 6 sene boyunca bedensel ve zihinsel engelli 55 yaşındaki oğlu Mehmet ile bedensel engelli kızı 44 yaşındaki Güzeli tek başına bakıyor. Karaman, ilçe belediyesince de "yılın annesi" seçildi.
     Anne Emine Karaman, AA muhabirine, çocuklarını çok sevdiğini ve anne olarak onlara bakmakla yükümlü olduğunu söyledi.
     Aynı sene içerisinde önce eşini, daha sonra da oğlunu kaybettiğini anlatan Karaman, "Eşim nefes darlığından dolayı vefat etti. Eşimden sonra aynı yıl içerisinde oğlumu mide kanseri nedeniyle kaybettik. Tam 6 senedir çocuklarıma tek bakıyorum" dedi.
     Çocuklarının Giresun, Samsun ve İstanbulda tedavi olduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Kızım yürüyemiyor, oğlum ise küçük yaştan bu yana hem bedensel hem de zihinsel sorun yaşıyor. Çocuklarımı farklı illerde doktorlara götürdüm. Oğlum için beynine giden damarların ikisinin çalışmadığı söylendi. Daha sonra çocuklarımı doktora götürmeye gücüm yetmedi. Onları bakarken çok zorluk yaşıyorum, çekmiş olduğum zorlukları sadece Allah bilir."
    
     -"Anne olarak onları bakmakla yükümlüyüm"-
    
     Karaman, çocuklarını elleriyle yedirdiğini ve yıkadığını belirterek, "Onları bakmak zor. Ellerimle yediriyorum. Tuvalete götürüyorum, banyoda da onları zorlukla yıkıyorum. Anne olarak onları bakmakla yükümlüyüm. Sonuçta ben de anneyim" ifadelerini kullandı.
     Emine Karaman, emeklilik maaşı ile geçimini sağladığını, kısa bir süre önce dizinden ameliyat olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Engelli çocuklarının hem annesi hem babası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER