Engelli demir ustası, azmiyle herkese örnek

Engelli demir ustası, azmiyle herkese örnek oluyor -İş kazası nedeniyle 8 yıl önce ayakları felç olan, engeline rağmen hayata küsmeyen demir ustası, sahibi olduğu iş yerinde 3 kişiye istihdam sağlıyor -Engelli demir ustası Kalyoncu:


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan - Ömer Ürer - İş kazası nedeniyle 8 yıl önce ayakları felç olan, engeline rağmen hayata küsmeyen demirci, sahibi olduğu iş yerinde 3 kişiye istihdam sağlıyor.
     Demir ustası Yusuf Kalyoncu (45), 2004 yılında çalıştığı inşaatta 4 metre yükseklikten düştü. Uzun süre tedavi gören ve ayaklarının felç olması nedeniyle yürüme yeteneğini kaybeden Kalyoncu, yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata küsmedi.
     Ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle çalışmaya devam eden Kalyoncu, iki katlı evinin alt katındaki iş yerine ulaşmak için asansör yaptı. Engelli aracıyla hareket edebilen Kalyoncu, işin zorluklarına rağmen binalar için demir korkuluk ve kapı gibi çeşitli ürünler üretiyor.
     Kalyoncu, AA muhabirine iş kazasının ardından ayaklarının felç olduğunu belirterek, çalışıp çalışamayacağı konusunda tereddüt yaşadığını, arkadaşlarının desteğiyle çalışmaya devam ettiğini söyledi.
    
     -Olumsuz durumlarla karşılaşabiliyorum ama normal karşılıyorum-
    
     Demirciliğin zor bir meslek olduğunu, insanın istemesi halinde her şeyi başarabileceğini kaydeden Kalyoncu, engellilerin hayata 1-0 yenik başladığını ifade etti.
     Müşterilerin kendisini gördüklerinde iş verip vermeme konusunda tereddüt yaşadığını anlatan Kalyoncu, İşlerime genellikle referans yoluyla gidiyorum. İlk başta küçük iş veriyorlar. İş düzgün gidiyorsa devamı geliyor. Şu ana kadar hiç başarısız olmadım. Bu, sadece benim sayemde değil, ekip işi ama yapacağım dedikten sonra zor diye bir şey yok. Aciz olduktan sonra yürümek de zor, yemek yemek de zor dedi.
     Yeri gelir kaynak yapar, yeri gelir matkap yaparım ama oturmak bize yakışmaz diyen Kalyoncu, gençlerin engellileri görerek daha çok çalışması gerektiğini söyledi.
     İş yerinde 3 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Kalyoncu, sektördeki sıkıntılar nedeniyle eleman bulamadığına dikkati çekti.
     Engeli nedeniyle bazen sipariş alamadığına işaret eden Kalyoncu, Bir gün eniştemle iş anlaşmasına gittim. Enişteme, Hoş geldiniz Yusuf Bey dediler. Eniştem de beni gösterince maalesef işi vermediler. Bunun gibi olumsuz durumlarla karşılaşabiliyorum ama normal karşılıyorum artık. İşi verecek ya da vermeyecek kişiyi gözünden tanıyabiliyorum diye konuştu.
    
     -Her sağlam kişi, bir özürlü adayı-
    
     Kalyoncu, her sağlam kişinin özürlü adayı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
     Kaza yapmadan önce özürlü insana baktığımda acıyordum. Başıma gelince özürlüye acımamayı öğrendim. Onlara kötü davranmak yerine yardımcı olmalıyız. Ailem bana çok yardımcı oldu ama ilk başta kabullenemiyorsunuz.
     Bu olayı kabullenmek çok zor. Hep içinizde kendinizle savaşıyorsunuz. Bu psikolojiden kurtulmak için kendinizi işinize vermeniz gerekiyor. Aile size destek olmazsa siz bir işi başaramazsınız ama inat ederseniz, bu iş olmaz diye bir şey yok.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Engelli demir ustası, azmiyle herkese örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER