Engelli öğrencilerin umudu serada yeşerdi

Engelli öğrencilerin umudu serada yeşerdi -Denizlide bir hayırsever tarafından yaptırılan 300 metrekarelik serada süs bitkisi yetiştiren engelli öğrenciler, hem okullarına maddi katkı sağlıyorlar hem de harçlıklarını kazanıyorlar


DENİZLİ (A.A) - Denizlide bir hayırsever tarafından yaptırılan 300 metrekarelik serada süs bitkisi yetiştiren engelli öğrenciler, hem okullarına maddi katkı sağlıyorlar hem de harçlıklarını kazanıyorlar .
     İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mitat Mastan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarında eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler için hayata geçirdikleri Serada Yeşeren Umutlar Projesi ile toplumda farkındalık oluşturduklarını söyledi.
     Proje kapsamında, Denizli Belediyesi ve bir hayırseverin katkısıyla kentteki park ve bahçeler için çiçek yetiştirdiklerini belirten Mastan, Hayırseverimiz Hacer Özkan tarafından okul içerisindeki 300 metrekare alana seramız yapıldı. 10 zihinsel engelli öğrencimiz, bir ziraat mühendisinin de yardımıyla Denizli Belediyesine çiçek yetiştirmeye başladı diye konuştu.
     Mastan, projede yaklaşık 3 ay içerisinde yetiştirilen 20 bin çiçeğin Denizli Belediyesine teslim edildiğini dile getirerek, bu sayıyı yıllık 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
     -5 bin liralık gelir elde edildi-
    
     Belediyeye teslim edilen 20 bin adet çiçekten elde ettikleri 5 bin liralık gelirin 500 lirasını öğrencilere harçlık olarak verdiklerini ifade eden Mastan, geriye kalan paranın da seranın giderlerine harcanacağını dile getirdi.
     Mastan, projenin büyük takdir gördüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildiğini bildirdi.
     Proje için Denizli Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen ziraat mühendisi Pervin Çoban ise zihinsel engelli öğrencilere dış mekan çiçekleri yetiştiriciliği öğrettiğini ifade etti.
     Projede zihinsel engelli öğrencilerin topluma faydalı olmasının amaçlandığını ifade eden Çoban, Öğrencilerimizden güzel bir verim alıyoruz. Öğrencilerimiz serada toprak hazırlama, tohum ekimi, çiçek dikimi, hastalık ve zararlılara karşı ilaçlama, sulama işlerini yapıyorlar dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Engelli öğrencilerin umudu serada yeşerdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER