Engelli sporcu şampiyonluğu kimseye bırakmıyor

Engelli sporcu şampiyonluğu kimseye bırakmıyor -Konyada 5 yaşındayken helezona kaptırması sonucu sağ kolu kopan Mehmet Sami Saraç, tekvandoda üç yıldır Türkiye şampiyonluğu yaşıyor -Avrupa Para-Tekvando şampiyonluğu da bulunan milli


KONYA (A.A) - Metin Bolat / Bayram Uygun - Konyada 5 yaşındayken helezona kaptırması sonucu sağ kolu omzundan kopan Mehmet Sami Saraç, tekvandoda üç yıldır Türkiye şampiyonluğu yaşıyor.
     Mehmet Sami Saraç, (18) sağ kolunu, beş yaşındayken, buğday yüklemekte kullanılan helezona kaptırması sonucu kaybetti. Zor günler geçiren Saraç, yaşadığı bu talihsiz olayından bir yıl sonra sporla ilgilenmeye başladı.
     Engelli olduğu için bazı branşlara alınmayan Mehmet Sami, arkadaş tavsiyesi üzerine tekvando sporuyla ilgilenmeye başladı. Gönül verdiği tekvandoyla tüm sıkıntılarını unutan ve azimle çalışan Saraç, katıldığı müsabakalarda önemli başarılara imza atıyor.
     Çok sayıda il birinciliği bulunan genç sporcu, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası A6 kategorisi 58 kilogramda birinci oldu. Milli sporcu, Rusyada 2011de yapılan Avrupa Para-Tekvando Şampiyonasında da A6 kategorisinde Avrupa şampiyonluğunu elde ederek Türkiyeye altın madalyayla döndü.
    
     -Hedef olimpiyat şampiyonluğu-
    
     Milli sporcu Mehmet Sami Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgilendiği spor dalının kendisine, engelli olduğunu unutturduğunu söyledi.
     Her elde ettiği başarıda ayrı bir mutluluk yaşadığını anlatan Saraç, tek kolunun olmamasının çalışmalarına hiç engel teşkil etmediğini vurguladı.
     Olimpiyat şampiyonu olmak istediğini, hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Saraç, "Çocukken, durumumdan dolayı alay eden arkadaşlarım, şimdi beni yanlarında görmek istiyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Engelli sporcu şampiyonluğu kimseye bırakmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER