Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Çorum Valisi Başköy: -"Unutulmamalıdır ki, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir"


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, "Unutulmamalıdır ki, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir" dedi.
     Vali Başköy, Engeller Haftası dolasıyla yayımladığı mesajında, yurt genelinde olduğu gibi, Çorum nezdinde de çeşitli etkinliklerle engellileri yalnız bırakmamaya özen gösterildiğini belirtti.
     Devletin, engellilerin toplumda daha saygın bir hayat sürmeleri amacıyla birçok hukuki düzenlemelerde bulunduğunu vurgulayan Vali Başköy, mesajında şunları kaydetti:
     "Bu düzenlemelere paralel olarak ilimizde de engellilerin, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlayan, işgücüne katılmalarını ve istihdam olanaklarını arttırmayı hedefleyen projeler yürütülmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bizler engelli vatandaşlarımıza acıyarak yaklaşmak yerine onları anlayarak, günlük hayattaki yaşantılarını kolaylaştıracak gayret ve çabanın içerisinde yer almalıyız. Unutulmamalıdır ki, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyi, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarına verdiği hizmetin niteliği ile ölçülmektedir. Bu duygularla engellilerimiz için daha yaşanabilir bir hayat sunma arzu ve ideali içerisinde, tüm engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER