Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Belediye Başkanı Koçal, mesaj yayımladı


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla mesajı yayımladı.
     Koçal, mesajında, belediye olarak engellilerin sorunlarını tespit edip çözmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini bildirdi.
     Yalovada engelleri kaldırdıklarını belirten Koçal, şunları kaydetti:
     "Amacımız Yalovayı engelsiz kent haline getirmektir. Gazipaşa Caddesinde başlayan çalışmalarımız, kaldırım düzenlemeleri, engelli asansörleri, engelli ATMsi, toplu taşıma ile devam etti. İnşallah NEFES Projesini de halkımızın desteğiyle hep beraber hayata geçireceğiz. Engellerin bir bir kalktığı Yalovada 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, mutlu günler diliyorum."
    
     -AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan-
    
     AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan da mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Her toplumun olduğu gibi bizim toplumumuzun da bir gerçeği olan engelli insanlarımıza yardımcı olmak, günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunları en alt seviyeye indirmek konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Engellilerimize yönelik olarak yapılan çalışmalarımızda ve iyileştirmelerimizde konuyu temelde bir insan hakkı olarak ele almaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının toplumda yeterli bilincin oluşmasına katkı sağlayacak bir hafta olmasını diliyorum."
    
     -Engellilere akülü tekerlekli sandalye yardımı-
    
     Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, kendilerine hibe edilen 80 akülü tekerlekli sandalyeyi, ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.
     Hollandada yaşayan hayırsever Metin Turgut Demirci tarafından gönderilen tekerlekli sandalyeler, 13 Mayısta Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek törende hak sahiplerine teslim edilecek.
    
     Muhabir: İsmail Ersan - Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER