Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -CHP Mersin Milletvekili Seçer: -"Engelliler konusunda başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partiler ve yurttaşlar sorumluluk almalı ve işbirliği yapmalıdır"


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, engelliler konusunda başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partiler ve yurttaşların sorumluluk alıp işbirliği yapmaları gerektiğini bildirdi.
     Seçer, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiyede 9 milyonun üzerinde insanın, engelli olarak yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.
     Engelli olmanın bir ayıp ya da utanılacak bir durum olmadığını belirten Seçer, şunları kaydetti:
     "En büyük ayıp, onları toplumun dışına iten, görmediğin halde sana iş veriyoruz anlayışına sahip çarpık bakış açısı ve onun zihniyetidir. Siyaset üstü ele alınması gereken engelliler konusunda başta iktidar olmak üzere bütün siyasi partiler ve yurttaşlar sorumluluk almalı ve işbirliği yapmalıdır. Bireysel yardıma dayalı geçici çözümler üreten değil, engelli yurttaşların tercih ve önceliklerini gözeten, her türlü ayrımcılıkla mücadele eden bir anlayış doğru sonuçları ortaya çıkaracaktır."
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER