Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu: -"Geçen yıl engelliler için 30 milyon 241 bin 185 lira bakım ücreti ödendi"


MUĞLA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğlada geçen yıl engelliler için 30 milyon 241 bin 185 lira bakım ücreti ödendiğini bildirdi.
     Akkuzu, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiyede engelli vatandaşların haklarının başta anayasa olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alındığını belirtti.
     Engellilerin sorunlarının toplumun tüm kesimlerini kuşatan ve bütüncül bir bakış açısıyla ele alınması gerektiğine işaret eden Akkuzu, "Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal alandaki sorunlarına sahip çıkılmalı. Bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi, yaşam standartlarının yükseltilmesi onların yaşama sevincini yitirmeden insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuzdur" diye konuştu.
     Engelli alanında yapılan en önemli gelişmelerden birinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bakım hizmetleri ile bakıma muhtaç engellilere evlerinde veya bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunmak olduğunu anlatan Akkuzu, Muğla ve ilçelerinde 4 bin 358 engelliye evde bakım hizmeti verildiğini kaydetti.
     Bakıma muhtaç engellilerin hizmeti konusunda akrabalarına bakım ücreti ödendiğini belirten Akkuzu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     "Geçen yıl engelliler için 30 milyon 241 bin 185 lira bakım ücreti ödendi. Engelli kimlik kartı başvuruları Müdürlüğümüzce değerlendirilip 2011 yılından bugüne bin 507 engelliye kimlik kartı verildi. Yapılan tüm destek programlarına rağmen ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engellilerimizin bakım ihtiyacı bakım rehabilitasyon ve aile danışma merkezlerimizce karşılanmaktadır" diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER