Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi, engellilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi


BAYBURT (A.A) - Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesi, engellilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
     Etkinliğe, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Özel Kılıçlar Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kılıç, Sakatlar Derneği Başkanı Aydın Soysal, AK Parti İl, İlçe ve Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.
     Belediye Başkanı Polat, yaptığı konuşmada, engellilerin toplumda her zaman olduğunu, önemli olanın onların varlığını hissetmek olduğunu belirterek, "2002 yılından sonra siyaset insana göre şekillendiğinden dolayı sosyal hayatımızı oluşturan engelli, engelsiz, yaşlı, genç, hasta, iş sahibi, işsiz herkes hissedilmeye başlandı ve herkesin sahibinin devlet olduğu ortaya çıktı. Bu, Recep Tayip Erdoğan ile birlikte gelen yeni hükümet anlayışının sonucudur" dedi.
     Hükümet, yerel yönetimler ve belediyelerin engellilerin toplumda daha rahat hareket etmeleri için adımlar attığını vurgulayan Polat, "Bayburt Belediyesi olarak bu adımları biz geçtiğimiz dönemde atmaya başlamıştık ve atmaya devam ediyoruz. Bu konuda Bayburt, Türkiye ortalamasının çok önündedir. Kaldırımlarımız engellileri göre düzenlenerek hizmete sunuldu" diye konuştu.
     Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı ve Özel Kılıçlar Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serhat Kılıç ise 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında farkındalık yapmak adına etkinlik düzenlediklerini kaydederek, şunları söyledi:
     "2005 yılından sonra bütün engelli gruplarımız özel eğitim hakkını elde etti. Bakım ücreti konusunda daha önceden ödenen herhangi bir meblağ veya ödenek yoktu, engellilerimiz, yaşlılarımız ve hastalarımız 2002 senesinde başlayan süreçte ve özellikle 2005 yılında çıkarılan yasa çerçevesinde bakım ücreti almaya başladı. Ayrıca 2022 sayılı yasa gereğince engelli kardeşlerimiz maaş almaktadır."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER