Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Çelebi: "Alaaddin Yüksel Bey, engellilere valilikten daha çok hep abi, baba gibi olmuştur ve bizim sesimiz olmuştur"


ANKARA (A.A) - Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Ankara Valisi Alaaddin Yükselin engellilere, valilikten daha çok hep abi, baba gibi olduğunu ve engellilerin sesi olduğunu bildirdi.
     Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Engelliler Haftası dolayısıyla Çelebi ve beraberindeki heyeti, engelliler için hazırlattığı odada kabul etti.
     Görüşme sonrasında açıklama yapan Çelebi, Yükselin bu yıl da engelliler haftası nedeniyle özürlülerle ilgili yetkili bireylerin idare izinli olması için illere talimat verdiği için tüm engelliler adına Vali Yükseli kutladıklarını ifade etti.
     Erişilebilirliğin nedenlerini, sıkıntılarını, engellilerin halen sorunlarının varlığını konuştuklarını belirten Çelebi, "Vali Yükselin kendilerine "Yusuf Bey, anlattıklarınızın hepsi doğru ancak farkındalık arttı ve artık beraber yürüyoruz beraber yürümeye de devam edeceğiz" dediğini kaydetti.
     Şimdiye kadar engellilerle ilgili yayınladıkları genelgeleri, Vali Yüksele hatırlattıklarını ve bu genelgeleri, yerel yönetimlere tekrar hatırlatmasını kendisinden talep ettiklerini dile getiren Çelebi, şunları söyledi:
     "Ayrımcılık istemediğimizi, ayrı bir insan olmadığımızı, beraber yürümek istediğimizi, yerel yöneticilerle pazarlarda, sinemalarda, tiyatrolarda beraber olmak istediğimizi Sayın Valimizden talep ettik. Valimiz de zaten bunu biliyordu. Geçmişten bugüne kadar da özürlü haklarını valilik yaptığı ve gerek mülki amirlere gerekse de bürokratlara bunu genelgelerle söylerdi. Sayın Valimiz, bizi hep bizden daha fazla düşündüğünü ve bizi bizden daha fazla dile getirdiğini biliyoruz. Alaaddin Yüksel Bey, valilikten daha çok engellilere hep abi gibi olmuştur, baba olmuştur ve bizim sesimiz olmuştur."
     Prim destekli bakım sigortası konusunda da Validen destek beklediklerine dikkati çeken Çelebi, Vali Yükselin "Başbakanımız bu konuda hassastır. O da sizin gibi düşünüyor ve dile getiriyor. Ben de bulunduğum her ortamda dile getiriyorum" dediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER