Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun: "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, her şeyden önce bir insanlık vazifesidir"


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın, her şeyden önce bir insanlık vazifesi olduğunu belirtti.
     Coşkun, "Engelliler Haftası" dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüm odaklı politikalara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.
     Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın, her şeyden önce bir insanlık vazifesi olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     "Engellilerin insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde toplumsal hayata katılmalarını ve çalışan, üreten, saygın birer vatandaş olarak yaşamalarını sürdürmelerini sağlamak, engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirmek, vicdan sahibi her bireyin yapacağı en hayırlı iştir. Bayburt Üniversitesi olarak 2009 yılından bu yana Engelsiz Kampüs birimimizi hayata geçirerek engelli öğrenci ve personelimizin kampüs hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri hayata geçirdik. Öğrenci ve personelimizden gelen istekler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapmaya devam etmekteyiz. Engellerin birlikte aşılacağı inancıyla tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER