Engelliler piknikte buluştu

Engelliler piknikte buluştu -Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, H. Rasim Uzer İş Okulu öğrencileri için piknik düzenlendi


NEVŞEHİR (A.A) - Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, H. Rasim Uzer İş Okulu öğrencileri için piknik düzenlendi.
     Nevşehirde bulunan Çiftlik Mesire alınında gerçekleştirilen pikniğe, İl Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan, H. Rasim Uzer İş Okulu Müdürü Erhan Akın, İl Emniyet Müdürü Ömer Gurulkanın eşi Zeliha Gurulkan, Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve iş okulu öğrencileri katıldı.
     Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin hazırladıkları masalarda öğretmenleri ile piknik yapan öğrenciler, daha sonra mesire alanında bulunan oyun guruplarında oynayarak vakit geçirdiler.
     Programda AA muhabirine açıklama yapan Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Belirir, dernek olarak tüm engelli guruplarına hitap ettiklerini bu tarz programlar vesilesi ile engelli çocuklarla bir araya gelip onlarla iç içe olmak istediklerini söyledi.
     Dernek üyelerinin her birinin engelli çocukları olduğunu, bundan dolayı engelli çocukların ve ailelerinin düşüncelerini çok iyi bildiklerini belirten Belirir, iyi niyetli olarak imkanları ölçüsünde sosyal faaliyetler düzenleyerek toplumda farkındalık yaratmak istediklerini kaydetti.
     Geçen hafta ağır engelli çocukları olan annelere yönelik balon turu düzenlediklerini bu hafta da H. Rasim Uzer İş Okulu öğrencilerine piknik organize ettiklerini anlatan Belirir, pikniklerine katılan herkese teşekkür etti.
     İl Dernekler Müdürü Yavuzkan da, çalışmalarını yakından takip ettikleri Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çok aktif bir dernek olduğunu söyledi.
     Bu gibi etkinliklerin engelli çocuklar açısında çok önemli olduğunu onların sosyal hayata adapte olmasında etkili rol oynadığını belirten Yavuzkan, bu organizasyonda emeği geçen dernek başkanı ve üyelerini tebrik etti.
     Pikniğin ardından H. Rasim Uzer İş Okuluna geçilerek öğle yemeği yendi.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Engelliler piknikte buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER