Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Bilecikte 30 engelli, temsili askerlik uygulamasında yemin etti


BİLECİK (A.A) - Bilecikte 30 engelli, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında yemin ederek, bir günlük temsili askerlik yaptı.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan temsili askerlik uygulaması kapsamında aileleriyle kışlaya gelen 30 engelli, askeri giysileri giydi, yemin için tören alanına geçti.
     Törende, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, yaptığı konuşmada, askerlik mükellefiyetinin, Türk ulusu için onur vesilesi olduğunu söyledi.
     Askerlik görevini yerine getiren her bireyin, haklı gurur yaşadığını belirten Koç, silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin, hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak amacıyla temsili askerlik uygulamasının hayata geçirildiğini anımsattı.
     Koç, bir günlük temsili askerlik yapan engelli vatandaşların onurla karşılarında durduğunu ifade ederek, "Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de, bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Gençlerimizin, kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır" dedi.
     Temsili askerlik yapan Bozüyük Özürlü ve Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelikin konuşmasının ardından engelliler adına Mehmet Emin Çelik, kütüğe plaket çaktı.
     Daha sonra Türk bayrağına ellerini koyarak yemin eden engelli askerlerin tezkereleri, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Tuğgeneral Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ve Cumhuriyet Savcısı Cemalettin Uçar tarafından verildi.
     Temsili bir günlük askerlik programı, engellilerin tören yürüyüşünün ardından son buldu.
     Engeliler, tören sonrası aileleri ve komutanlarıyla fotoğraf çektirdi, karavana yedi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER