Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Vanda Engelliler Haftası dolayısıyla beşi kadın 57 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


VAN (A.A) - Vanda Engelliler Haftası dolayısıyla 5i kadın 57 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     Aileleriyle İl Jandarma Alay Komutanlığına gelen engelliler, asker tıraşları yapıldıktan sonra askeri kıyafetlerini giyerek yemekhaneye geçti.
     Yapılan duanın ardından karavanadan verilen yemeklerini yiyen engelliler, buradan tören alanına geçerek yemin törenine kadar eğitime tabii tutuldu.
     Temsili askerlik uygulaması kapsamında esas duruş, selam verme, nişan alma ve tören yürüyüşü gibi eğitimleri verilmesi sonunda yemin törenine geçen engelliler, yemin sonrası İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve yardımcılarından terhis belgeleri ile hediyelerini aldı.
    
     -"Bugün çok eğlendim, kelebekler gibiyim"-
    
     Rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile törene katılan Senar Gül, bir günlüğüne de olsa askerlik yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek, askeri yetkililere teşekkür etti.
     Sabah geldiği İl Jandarma Komutanlığında gün içerisinde yaptıklarını anlatan Gül, "Çok güzel bir duygu. Bugün çok eğlendim, kelebekler gibiyim. Bugün benim günüm. Sanki bugün yeniden doğmuşum. Bir günlük askerlik yaptım, çok heyecanlıyım. Bu heyecan yüzünden bu gece nasıl yatacağım bilemiyorum. Asker olmayı çok istiyordum. İçimde kalmıştı. Devletimize çok teşekkür ediyorum. Bugün bizim hakkımızı verdi" ifadelerini kullandı.
     Bir günlük de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşayan Erdi Şahar da her zaman içerisinde askerlik yapma isteğinin olduğunu belirterek, bunun gerçekleşmesinde emeği olan komutanlara minnettar olduğunu söyledi.
     Askerlik görevini yerine getiren kadınlardan Sevim Polat Cağanlı ise "Bu üniformayı taşımak benim için çok anlamlı. Çok kutsal bir üniforma bana göre. Sıra dışı bir gün yaşadık ve biz de asker olduk. Bunun için çok mutluyum" dedi.
     Oğlunu asker üniforması içinde görmenin mutluluğunu yaşayan Fakiye Gürgiç de çok duygulandığını ve ağlamamak için kendini zor tuttuğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER