Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Kocaelide Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 18 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 18 engelli, askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel ve bedensel engelli 18 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.
     Engellilerin tören alanındaki yerlerini almasının ardından konuşan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus, Anayasanın 72. maddesi kapsamında vatan hizmetinin her Türkün vatan hakkı ve ödevi olarak nitelendirildiğini belirtti.
     Engelli vatandaşların da bu hak ve ödevlerini yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla yemin töreni düzenlendiğini ifade eden Demirus, engelli gençlerin herkes için çok önemli ve müstesna olan kutsal vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere üniforma giyerek, her Türk vatandaşı gibi askerlik yapmanın gururunu yaşayacaklarını söyledi.
     Kısa süre de olsa engelli gençlerin kışla ortamını yaşayacaklarını belirten Demirus, gençlere şöyle seslendi:
     Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, yaşadık. Bizim yüreğimizde de sizler için engel yoktur. Çalışarak ve üreterek topluma katkı sağlayan, hedefini, ailesini ve içinde yaşadığı çevresi ile mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olarak belirleyen siz değerli kardeşlerimizin her zaman yanında olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizlere sonuna kadar açık kalacaktır.
     Konuşmanın ardından ellerini silah ve Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin eden engelli gençler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Poyraz Limanında bulunan firkateynler ve hücumbotları gezen engelli gençlere terhis belgeleri verildi.
     (AB-NEC-NC-SFD)
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER