Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Diyarbakırda Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 18 engelli, askerlik heyecanı yaşadı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 18 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene aileleriyle gelen bedensel ve zihinsel engelli 18 kişi, asker kıyafeti giyerek silah ve Türk Bayrağı üzerine yemin etti.
     Vali Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, askerlik görevini yerine getirirken yaşanan duygunun unutulmaz bir olay olduğunu söyledi.
     Törene katılan 18 engelli genci kutlayan Toprak, Askerlik hepimizin yerine getirmek zorunda olduğumuz ve bunu severek yaptığımız bir görevdir. Ne güzel duygu ki bu engelli kardeşlerimiz, sağlık nedenlerinden dolayı her türlü yasal zemin olmasına rağmen askerlik yapmak üzere buraya geldiler dedi.
     İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem de ilk fırsatta koşarak vatan hizmetine gelen engelli gençlerle övünmek gerektiğini belirterek, Sağlam görünüp mukaddes vatan hizmetinden kaçmak için her türlü yolu deneyen vatan sevgisinden yoksun kalp ve düşünce özürlülerinin yanında ilk fırsatta koşarak vatan hizmetine gelen bu gençlerimizle ne kadar övünsek azdır diye konuştu.
     Engelliler adına konuşan Serbest Tanrıverdi ise böyle bir imkanın kendilerine tanınmasında katkısı olanlara teşekkür etti.
     Törende, 18 engelliye terhis belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Davul zurna eşliğinde davetlilerle birlikte halay çeken engelli gençler, gönüllerince eğlendi. Tören, Vali Toprak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Mehmet Veysi Ağar, Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Aslan Bilici ve diğer davetlilerin silah sergisini gezmesinin ardından sona erdi.
    
     -Artık evlenebilirim-
    
     Törende terhis belgesi alan Ümit Doğan, mutluluğunu kendisini yalnız bırakmayan ailesiyle paylaştı.
     Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, Askerliğimi yaptım. Artık evlenebilirim. Tercihim sarışın bir doktor dedi.
     (YAK-UM-İC)
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER