Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Vali Erden: Engellilerin sorunlarının giderilmesi dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiyenin de üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında yer alıyor


KIRŞEHİR (A.A) - Vali Mehmet Ufuk Erden, Engellilerin sorunlarının giderilmesi dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiyenin de üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında yer alıyor dedi.
     Engelliler Haftası kapsamında bir mesaj yayımlayan Vali Erden, toplumun ayrılmaz parçası olan engellilerin sorunlarını gidermek, onların hayatlarını kimseye muhtaç olmadan sürdürmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri almak, toplum ve devlet olarak hepimizin öncelikli sorumluluğu olduğunu kaydetti.
     Erden, engellilerin tüm imkanlardan eksiksiz olarak yararlanmasını sağlamanın sosyal devlet ve çağdaş toplum olmanın göstergesi olduğu kadar, insani bir görev olduğunu da unutmamak gerektiğini ifade ederek, özellikle son yıllarda Türkiyede çıkarılan kanunlarla engelli vatandaşların sorunlarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını belirtti.
     Erden, mesajında şunları kaydetti:
     Uygulamaya konulan yeni düzenlemelerle engelli vatandaşlarımızın başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere istihdamlarına, bakımlarının sağlanmasına itina gösterilmektedir. Yapılan bu çalışmalarla, başta engelliliği doğuran sebepleri ortadan kaldıracak koruyucu tedbirleri geliştirmek, onların eğitimli, üretken, hayatını başkasına muhtaç olmadan sürdürebilen insanlar olarak yaşayabilmeleri hedeflenmektedir. Engeliler Haftası olarak değerlendirdiğimiz bu günlerde bir kere daha tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına karşı daha duyarlı olmaya ve onların sorunlarının giderilmesine destek vermeye davet ediyorum.
     Engellilerin sorunlarının giderilmesi dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiyenin de üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında yer alıyor.
     (BET-YCL)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER