Epilepsi hastası 2 yaşındaki Ahmet Özkan,

Epilepsi hastası 2 yaşındaki Ahmet Özkan, refleksoloji tedavisi görüyor


BURSA (A.A) - Bursada yaşayan Özkan ailesinin, 1 yaşında epilepsi hastalığına yakalanan 2 yaşındaki Ahmet Özkan, refleksoloji tedavisi ile sağlığına kavuşuyor.
     Özel bir sağlık merkezinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Özkan ailesinin ikizlerinden olan Ahmet, 1 yaşında epilepsi hastalığına yakalandı.
     Yaklaşık 7 ay yoğun bakımda kalan Özkan, yoğun bakımdan çıktıktan sonra tedavi görmeye başladı ve bu süre içinde sadece burnundan beslendi.
     5 ay önce ise refleksoloji merkezinde tedavi görmeye başlayan Özkanın, el ve ayaklarına uzman refleksologlar tarafından masajlar uygulandı. Bu masajlar ile Özkanda iyileşmeler başladı. Kas sistemi giderek güçlenen Özkan, önce yemek yedi, ardından ağlamaya, çeşitli tepkiler vermeye başladı.
     Anne Özkan, çocuğuna yaklaşık 5 aydır refleksoloji tedavisi uygulandığını belirterek, İlk günlerde yarım saat bile uyanık kalamazken geçen süre içinde Ahmetin uyanıklık hali 1-2 saate çıktı. Bu bizim için çok sevindirici gelişme. Önceden ağlarken sesini kontrol edemiyordu, şimdi edebiliyor. Eskiden burnundan beslenirken şimdi ağızdan besleniyor. Refleksolojinin bize katkısı çok büyük dedi.
     Çocuğunun son dönemde tepki vermeye başladığını dile getiren anne Özkan, İstemediği bir şey olduğunda ağlamaya başlıyor. Oğlum ağlayınca seviniyoruz. Tedaviden önce göz teması bile kuramıyordu. Şimdi bir şey dikkatini çekerse takip edebiliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Epilepsi hastası 2 yaşındaki Ahmet Özkan, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER