Ercişte deprem konutlarının kurası çekildi

Ercişte deprem konutlarının kurası çekildi -Başbakanlık TOKİ tarafından ilçede yaptırılan deprem konutlarından bin 600ünün kurası çekildi


VAN (A.A) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçede yaptırılan deprem konutlarından bin 600ünün kurası çekildi.
     Vanda 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremden sonra temeli atılan ve bir bölümü tamamlanan konutlar için kura çekim töreni düzenlendi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Salonunda noter huzurunda düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Mehmet Özel, depremden sonra önce çadıra ardından konteynerlere yerleştirilen depremzedelerin kalıcı konutlara geçiş sürecinin tamamlandığını belirtti.
     Ağustos ayı sonu itibarıyla biten 3 bin 200 konuttan 1600ünün kurasının dün Vanda düzenlenen törenle çekildiğini, geri kalanının ise bugünkü törenle hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Özel, depremin yıl dönümüne kadar tüm konutların hak sahibine dağıtılacağını söyledi.
     Kaymakam Barbaros Baran da depremde büyük acıların yaşandığı ilçede, yaklaşık bir yıl sonra farklı bir sevinç ile bir araya gelindiğini bildirerek, şöyle konuştu:
     Deprem gecesi ilçede yaşayan yaklaşık 160 bin insanımızın barınma sorunu vardı. Bir çoğunun evleri yıkıldı, kullanılamaz hale geldi. Depremzede vatandaşlarımız önce çadırlarda ardından konteynerlerde yaşamaya başladı. Bugün ise kalıcı konutların kuralarını çekiyoruz. 10 ay gibi kısa bir sürede bunu başarmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde acılarımızı paylaşan, yardımlarını, desteklerini bizden esirgemeyen, kardeş olduğumuzu, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu tüm dünyaya ispat eden aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.
     Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Salonu dolduran ve kutudan isimlerinin çıkmasını heyecanla bekleyen depremzedeler, kalıcı konutlara yerleşecek olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Dağer
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Ercişte deprem konutlarının kurası çekildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER