Ercişte engelliler yalnız kalmadı

Ercişte engelliler yalnız kalmadı


VAN (A.A) - Ercişte Dünya Engeliler Günü nedeniyle bir program düzenlendi.
     Erciş Bedensel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan Kaymakam Barboros Baran, yaklaşık 10 yıldır bu mesleği yaptığını, 2000li yılların başlarında yaptığı köy gezileri veya okul ziyaretlerinde, birçok engelli, hasta ya da yaşlı vatandaş gördüğünü anımsattı.
     Baran, şöyle konuştu:
     Sırf ailesinin imkansızlığı, ilgisizliği yüzünden engelli olan insanları gördüğümüzde çok üzülüyorduk. Ya da bir ev ziyaretinde yaşlı annesini, babasını ahırdan bozma bir yerde tabir caizse kendi kaderine terk etmiş insanlarımız vardı. Bunlar da bizi vicdanen rahatsız ediyordu. Bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın desteğiyle, gerekli raporu olan özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşın evine, bin liradan fazla para giriyor.
     Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şube Başkanı Hadi Kaya ise, her yıl 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
     Nüfus sayımında ülkede yaşayan engellilerin sayısının belirlenmeye çalışıldığını anımsatan Kaya, ancak bu çalışmalarda tam sağlıklı sonuç elde edilmediğini iddia etti.
     Fizyoterapist Aydoğan Bora da, En gelişmiş toplumun, bünyesindeki engelli bireylerle kaynaşmış, bütünleşmiş ve onlara en duyarlı, en eşit şekilde davranabilmeyi başarmış toplumdur. Belki onların engelleri bedenlerinde, görünür yerlerinde ama bizlerin engelleri görünmeyen yerlerimizde. Yani ruhlarımızda, zihinlerimizde onlardan daha fazla engelimiz saklı diye konuştu.
     Konuşmalar sonrası engelliler şarkılar türküler eşliğinde eğlenirken, Sami Demir tarafından yapılan bir tablo açık artırma soncunda 2 bin liraya satıldı.
     Elde edilen gelir, Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şubesine bağışlandı.
     Programa, 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Halil Gündüz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atilla Köse, oda ve dernek temsilcileri ile engelliler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ercişte engelliler yalnız kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER